UZALUD SU SE BORILI S DRONOVIMA I TALASIMA: Objavljen snimak potapanja ruskog broda (VIDEO)

Autor:

Svet

07.03.2024

14:10

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Na levom boku nastale su velike rupe i Cezar Kunikov je počeo da tone

UZALUD SU SE BORILI S DRONOVIMA I TALASIMA: Objavljen snimak potapanja ruskog broda (VIDEO)

Foto: x/noelreports

Ruski desantni brod Cezar Kunikov potopljen je 14. februara u Crnom moru.

Na društvenim mrežama pojavio se snimak samo trenutka kada ruski vojnici pokušavaju da se izbore istovremeno sa naletima dronova ali i samim potapanjem broda koji je nemilosrdno klizio u dubinu mora.

Brod su pogodile bespilotne letelice Magura V5, a mesto dešavanja je u blizini grada Alupka na Krimu.

"Odbrambena obaveštajna služba Ukrajine, u saradnji sa svim komponentama bezbednosnih i odbrambenih snaga Ukrajine, uništila je veliki desantni brod Cezar Kunikov, koji pripada Crnomorskoj floti agresorske države Rusije. Uspešnu misiju izvele su specijalne snage Grupe 13 Obaveštajne službe obrane Ukrajine", objavili su Ukrajinci.

"Na levom boku nastale su velike rupe i Cezar Kunikov je počeo da tone. Simbolično je da je pre tačno 81 godinu (14. februara) ubijen ruski državnik po kojem je brod dobio ime. Okupatorska potraga i akcija spasavanja bile su neuspešne. Slava Ukrajini", dodali su.

Pojavila se informacija kako je od 10 dronova njih šest pogodilo brod, zbog čega je došlo do potonuća.

Na gotovo trominutnom snimku bez zvuka vidi se kako članovi posade na brodu pokušavaju da unište bespilotne dronove koji se približavaju. Potom se čuje više snažnih eksplozija, a nakon poslednje snimak se prekida.

Cezar Kunikov je bio jedan od najnovijih ruskih brodova. Brod je mogao da primi 87 članova posade, a učestvovao je u ratovima u Gruziji, Siriji i Ukrajini.

Na početku invazije na Ukrajinu Cezar Kunikov bio je usidren u okupiranom Berdjansku i pretrpeo je štetu kada su ukrajinske snage potopile desantni brod Saratov.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading