SVI PROTIV RUSIJE, A NE MOGU BEZ NJIH! Firma koja upravlja britanskom lutrijom pozajmila milione evra od BANAKA IZ MOSKVE

Autor:

Svet

09.03.2024

09:57

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Sberbanka i VTB su ruske banke u većinski državnom vlasništvu, a pod sankcijama su vlade Velike Britanije zbog rata Rusije protiv Ukrajine

SVI PROTIV RUSIJE, A NE MOGU BEZ NJIH! Firma koja upravlja britanskom lutrijom pozajmila milione evra od BANAKA IZ MOSKVE

Foto: printscreen/PRVA

Kompanija koja upravlja britanskom Nacionalnom lutrijom pozajmljivala je milione evra od banaka u vlasništvu ruske države, piše londonski dnevnik Gardijan.

Kako navodi list, dva najveća ruska zajmodavca, VTB i Sberbank, pristali su 2020. godine da pozajme oko 640 miliona evra, odnosno 545 miliona funti kompaniji Alvin, dve godine pre nego što je ta kompanija, koja se širom Evrope bavi igrama na sreću, proglašena za "poželjnog ponuđača" za ugovor o upravljanjem britanskom lutrijom vredan oko 6,5 milijardi.

Kompanija Alvin je zbog rusko-ukrajinskog rata otplatila samo deo kredita dvema ruskim bankama koje su svojim kreditiranjem pomogle ovoj poslovnoj grupaciji da se uspešno pozicionira tokom skupog procesa nadmetanja za dobijanje ugovora o upravljanju britanskom lutrijom.

Sberbanka i VTB su ruske banke u većinski državnom vlasništvu, a pod sankcijama su vlade Velike Britanije zbog rata Rusije protiv Ukrajine.

Kad smo kod Rusije i Ukrajine i borbe na frontu, ukrajinska PVO oborila je 12 od 15 dronova kojima je Rusija noćas napala Ukrajinu, saopštilo je Vazduhoplovstvo Oružanih snaga Ukrajine.

Dronovi su oboreni iznad Dnjepropetrovske, Donjecke i Poltavske oblasti, prenosi Interfaks Ukrajina. Istovremeno je rusko Ministarstvo odbrane saopštilo da su sistemi PVO tokom noći oborili 47 ukrajinskih dronova.

Iznad Rostovske oblasti uništen je 41 dron, iznad Volgogradske tri, iznad Kurske dva, a iznad Belgorodske oblasti jedan ukrajinski dron, prenosi RIA Novosti.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading