STOP ZA UDARE DRONOVIMA! Rusija smislila NOVI NAČIN zaštite od napada iz Ukrajine, Zelenski će pomodreti od besa

Autor:

Svet

19.03.2024

17:57

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Nekoliko velikih ruskih rafinerija je poslednjih nedelja napadnuto dronovima, pa je zbog jednog takvog udara 12. marta i požara koji je usledio, obustavljena prerada nafte u rafineriji "Lukoil" u oblasti Nižnji Novgorod

STOP ZA UDARE DRONOVIMA! Rusija smislila NOVI NAČIN zaštite od napada iz Ukrajine, Zelenski će pomodreti od besa

Foto: Tanjug/AP

Ministarstvo energetike Rusije saopštilo je danas da namerava da štiti svoje rafinerije nafte od napada dronovima postavljanjem protivvazdušnih, raketnih i topovskih sistema "pancir".

Direktor odeljenja za razvoj gasne industrije Ministarstva energetike Artem Verhov naveo je da te mere bezbednosti, odeljenje koje vodi, razvija zajedno sa Nacionalnom gardom Rusije, preneo je Komersant.

"O bezbednosti se razgovara i radi na tome, a postoji i za to zakonodavna inicijativa", kaže on.

Dodao je da je uvek moguće "preusmeriti tokove goriva ako se pokvari neka oprema".

"Najvažnije je da nas Ruske železnice ne iznevere", rekao je Verhov, prenosi Interfaks.

Nekoliko velikih ruskih rafinerija je poslednjih nedelja napadnuto dronovima, pa je zbog jednog takvog udara 12. marta i požara koji je usledio, obustavljena prerada nafte u rafineriji "Lukoil" u oblasti Nižnji Novgorod.

Dan kasnije, takođe zbog napada dronom, prekinut je rad u Novošahtinskoj rafineriji nafte u Rostovskoj oblasti. Iz istog razloga 16. marta izbio je požar u rafineriji u Sizranu u Samarskoj oblasti, kao i sutradan u Rafineriji nafte Slavjanski na Кrasnodarskoj teritoriji, navodi Komersant.

Inače, ukrajinski ministar spoljnih poslova Dmitro Kuleba izjavio je danas da Kijev očekuje "snažan i dalekosežan korak" ka članstvu u NATO-u na samitu Alijanse u julu, u Vašingtonu.

"Mi naporno radimo na tome da na samitu u Vašingtonu napravimo snažan i dalekosežan korak ka članstvu Ukrajine u NATO-u", rekao je Kuleba na onlajn konferenciji za medije.

On je naveo da postoji "veoma aktivan angažman sa saveznicima u NATO-u", ne iznoseći više detalja, prenosi Rojters. 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading