EKATARINA POGINULA U TERORISTIČKOM NAPADU U MOSKVI: Lepotica je bila Misica 2001. godine (FOTO)

Autor:

Svet

23.03.2024

20:01

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Tragična sudbina Ekaterine Novoselove - od Mis Tvera do žrtve terorističkog napada

EKATARINA POGINULA U TERORISTIČKOM NAPADU U MOSKVI: Lepotica je bila Misica 2001. godine (FOTO)

Foto: Facebook/Екатерина новоселова


Ekaterina Novoselova, bivša Mis Tvera, postala je jedna od više od 130 žrtava stravičnog terorističkog napada u moskovskoj koncertnoj dvorani "Krokus". Ova tragična priča o gubitku života jedne uspešne i voljene žene ostavlja dubok trag ne samo u srcima njene porodice i prijatelja, već i u celom društvu.

Od Mis Tvera do Moskve - Životni put Ekaterine Novoselove

Ekaterina Novoselova je potekla iz grada Tvera, gde je završila gimnaziju br. 6 pre nego što je nastavila svoje obrazovanje na Pravnom fakultetu Tverskog državnog univerziteta. Nakon toga, preselila se u Moskvu, gde je gradila svoju karijeru i porodicu. Sa 42 godine, Ekaterina je poginula u terorističkom napadu, ostavljajući iza sebe dvoje dece i mnoge koji su je poznavali.

Republika

Foto: Facebook/Екатерина новоселова

Ekaterina Novoselova

 


Tragični događaj u Krokusu - Teroristički napad koji je potresao Rusiju

Napad u koncertnoj dvorani "Krokus" izazvao je veliku pažnju kako ruske, tako i svetske javnosti. Islamska država preuzela je odgovornost za ovaj nemilosrdni čin, čineći ga najsmrtonosnijim terorističkim aktom u Rusiji u poslednjih nekoliko godina. Nažalost, Ekaterina Novoselova bila je samo jedna od mnogih žrtava, među kojima su bili i Natalia Zudina, Pavel i Irina Okišev, Aleksandar Semenov, Sergej Laptev, Roman Sokolov, Viktoria Ladeiščikova.

Reakcija i posledice terorističkog napada

Ruski predsednik Vladimir Putin potvrdio je hapšenje četiri napadača i najavio kazne za odgovorne, dok su svedočanstva preživelih opisala užasavajuće trenutke tokom napada. Ovaj događaj takođe je ponovo izazvao pitanja o bezbednosti javnih događaja i odnosima između Rusije i međunarodne zajednice u svetlu terorističkih pretnji.


Gubitak Ekaterine Novoselove, bivše Mis Tvera, predstavlja samo jedan od mnogih tragičnih života izgubljenih u terorističkom napadu u "Krokusu". Njen primer hrabrosti i žrtvovanja ostaje kao podsetnik na važnost borbe protiv terorizma i jačanja bezbednosti javnih događaja širom sveta.

(Telegraf)

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

 

Komentari (0)

Loading