AMERIKANCI NAPALI! Teroristi žestoko uzdmrani, vatrena stihija guta sve oko sebe

Autor:

Svet

23.03.2024

08:49

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Marinci nisu imali milosti prema neprijatelju

AMERIKANCI NAPALI! Teroristi žestoko uzdmrani, vatrena stihija guta sve oko sebe

Foto: Youtube/ 2d Cavalry Regiment

Centralna komanda vojske SAD (CENTCOM) saopštila je da je američka vojska izvela napade u samoodbrani na tri podzemna skladišta jemenskih pobunjenika Huta u oblastima Jemena koje kontroliše ta grupa.

CENTCOM navodi u saopštenju od petka da su Huti ispalili četiri protivbrodske balističke rakete prema Crvenom moru iz oblasti u Jemenu koje drže pod kontrolom, preneo je Rojters.

Huti od sredine novembra napadaju komercijalne i vojne brodove u Crvenom moru i Adenskom zalivu kao odgovor na, kako su naveli, invaziju Izraela na Pojas Gaze.

Kad smo kod Amerikanaca, Senat američkog Kongresa usvojio je rano jutros paket budžeta u iznosu od 1,2 biliona dolara, čime je otklonjena pretnja od blokiranja rada vladinih agencija i obezbeđeno finansiranje američke vlade do septembra.

Za usvajanje budžeta glasala su 74 senatora, a protiv je bilo njih 24, nakon što je u ponoć isteklo rok za finansiranje agencija, preneo je AP. Predlog zakona tokom dana treba da potpiše američki predsednik Džozef Bajdenu da bi stupio na snagu.

Lider demokratske većine u Senatu Čak Šumer rekao je da nije bilo lako postići dogovor o usvajanju budžeta, ali da se upornost isplatila.

Taj predlog zakona prethodno je, u petak, usvojio Predstavnički dom američkog Kongresa. Donošenjem zakona o finansiranju rada vlade okončaće se višemesečne žestoke prepirke između Demokratske i Republikanske stranke.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading