PALIKUĆE NA BIRAČKIM MESTIMA BIĆE KAŽNJENE ZA VELEIZDAJU! Medvedev zapretio vandalima: Ovo nije DEČIJA IGRA!

Autor:

Svet

16.03.2024

18:28

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Ovo upozorenje dolazi u svetlu nedavnih događaja na biračkim mestima, gde su zabeleženi slučajevi paljevina i vandalizma.

PALIKUĆE NA BIRAČKIM MESTIMA BIĆE KAŽNJENE ZA VELEIZDAJU! Medvedev zapretio vandalima: Ovo nije DEČIJA IGRA!

Foto: Tanjug/AP

Zamenik predsednika Saveta bezbednosti Rusije Dmitrij Medvedev izjavio je da palikuće na biračkim mestima mogu biti kažnjene za veleizdaju i po drugim strogim članovima Krivičnog zakonika Ruske Federacije.

On je istakao da podmetanje požara i oštećenje glasačkih kutija predstavlja veleizdaju i treba da bude kažnjeno shodno tome. "Ovo nije dečja igra šibica ili nevina šala... Ovo je direktna pomoć onim degenericima koji danas granatiraju naše gradove", naglasio je Medvedev, prenosi Tanjug.

Upozorenje zamenika predsednika Saveta bezbednosti Rusije

Medvedev je istakao da palikuće na biračkim mestima moraju imati na umu da mogu odgovarati, ne samo za ometanje glasanja, već i za veleizdaju. Prema njegovim rečima, njihova dela se mogu mnogo strože klasifikovati prema članu 275 Krivičnog zakona Ruske Federacije - veleizdaja u vidu pružanja bilo kakve pomoći stranoj državi tokom rata, kao i po drugim članovima krivičnog zakona. Ovo upozorenje dolazi u svetlu nedavnih događaja na biračkim mestima, gde su zabeleženi slučajevi paljevina i vandalizma.

Zabrinutost zbog situacije na biračkim mestima

Nedavni događaji na biračkim mestima izazvali su zabrinutost zbog mogućeg uticaja na regularnost izbora. Medvedev je naglasio da su takvi incidenti ozbiljna kršenja zakona i da bi trebalo da budu tretirani kao ozbiljni zločini. Naglašava se da je ovo pitanje od nacionalnog značaja i da će biti preduzete sve mere kako bi se osigurala bezbednost biračkih mesta i integritet izbornog procesa.

Ruski Krivični zakonik i kazne za veleizdaju

U skladu sa Krivičnim zakonikom Ruske Federacije, veleizdaja se smatra izuzetno ozbiljnim krivičnim delom. Pružanje bilo kakve pomoći stranoj državi tokom rata može biti kažnjeno prema članu 275 Krivičnog zakonika, dok ostali članovi krivičnog zakona takođe propisuju stroge kazne za veleizdaju. Ovo naglašava ozbiljnost situacije i nameru ruskih vlasti da se odlučno suprotstave bilo kakvim pokušajima narušavanja nacionalne bezbednosti.


Izjavom zamenika predsednika Saveta bezbednosti Rusije Dmitrija Medvedeva istaknuta je ozbiljnost situacije na biračkim mestima i odlučnost vlasti da se suprotstave bilo kakvim pokušajima narušavanja izbornog procesa. Naglašeno je da će palikuće na biračkim mestima biti tretirane sa izuzetnom ozbiljnošću i da će biti preduzete sve neophodne mere kako bi se osigurala regularnost izbora i integritet izbornog procesa.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

 

Komentari (0)

Loading