UKRAJINA SABOTIRA IZBORNI PROCES U RUSIJI! Oglasio se Putin, neće to proći NEKAŽNJENO, platiće za provokacije!

Autor:

Svet

15.03.2024

16:30

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Putin je naglasio da će Rusija odgovoriti na ove pokušaje provokacija sa još većim jedinstvom, ističući da takva zlodela neće proći nekažnjeno.

UKRAJINA SABOTIRA IZBORNI PROCES U RUSIJI! Oglasio se Putin, neće to proći NEKAŽNJENO, platiće za provokacije!

Foto: Tanjujg/ap

Ruski predsednik Vladimir Putin izneo je tvrdnje da je Ukrajina pokušala da poremeti izborni proces u Rusiji gađajući civilne mete i koristeći naoružane grupe u neuspelom pokušaju da se probije kroz rusku granicu.

Putin je naglasio da će Rusija odgovoriti na ove pokušaje provokacija sa još većim jedinstvom, ističući da takva zlodela neće proći nekažnjeno.

Optužbe na račun kijevskog režima

Predstavljajući tvrdnje da su "predstavnici kijevskog režima izvršili niz sabotažnih i terorističkih napada u pograničnim regionima Rusije", Putin je istakao da je ruska protivvazdušna odbrana uništila oko 95 odsto neprijateljskih projektila i granata, rpenosi Tanjug.


Putinove izjave dolaze u kontekstu napetosti između Rusije i Ukrajine, a optužbe o napadima na civilne mete dodatno produbljuju jaz između ove dve zemlje.

Reakcije na Putinove tvrdnje

Nakon Putinovih tvrdnji, očekuje se da će međunarodna zajednica pažljivo pratiti dalji razvoj situacije i tražiti dokaze koji potvrđuju ili osporavaju ove tvrdnje. Takođe, očekuje se i reakcija vlasti u Ukrajini, koja je do sada negirala slične optužbe iz Rusije.

Napetost u odnosima između Rusije i Ukrajine

Ove optužbe dolaze u vreme kada su odnosi između Rusije i Ukrajine već napeti, posebno nakon aneksije Krima 2014. godine i sukoba u istočnoj Ukrajini. Međunarodna zajednica već duže vreme pokušava da posreduje u rešavanju ovog konflikta, ali napetosti i optužbe poput ovih otežavaju postizanje stabilnog rešenja.


Optužbe koje je izneo ruski predsednik Vladimir Putin izazivaju dodatnu zabrinutost u vezi sa odnosima između Rusije i Ukrajine. Dok se očekuje dalji razvoj situacije, jasno je da će međunarodna zajednica pažljivo pratiti dešavanja i tražiti jasne dokaze koji potvrđuju ili osporavaju ove tvrdnje.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

 

Komentari (0)

Loading