RUSKA NOĆNA MORA ILI IZBORNA KAMPANJA? Pogledajte bizarni spot kojim Putin poziva Ruse da izađu na izbore (VIDEO)

Autor:

Svet

15.03.2024

21:11

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Čudan izborni spot Putina izazvao kontroverze

RUSKA NOĆNA MORA ILI IZBORNA KAMPANJA? Pogledajte bizarni spot kojim Putin poziva Ruse da izađu na izbore (VIDEO)

Foto: jutjub


Nedavni izborni spot koji je izbacio Putinov propagandni tim izazvao je buru u Rusiji, jer pokušava da utiče na neodlučne birače da učestvuju na predstojećim predsedničkim izborima. Reklama, koja se emituje na ruskoj televiziji, počinje navodno običnim razgovorom između mladog bračnog para.

Dok supruga sprema večeru, ona usput pita svog muža da li je otišao do prodavnice, oprao auto, i što je najvažnije, da li je glasao. Međutim, ton spota se naglo menja kada muž ignoriše važnost glasanja, što dovodi do toga da svetla u kuhinji jezivo trepere dok supruga prilazi njemu sa nožem u ruci. Strastveno naglašava značaj glasanja na predstojećim izborima, navodeći beneficije koje ruska vlada pruža porodicama.

Osnovna poruka spota jeste da se usadi ideja da je patriotska dužnost svakog ruskog građanina da glasa za Putina, koji je prikazan kao garant dobrog standarda života. Video se završava time što žena izbacuje muža iz stana, nakon čega on trči do biračkog mesta i uspeva jedva da svoj glas ubaci u poslednjim trenucima. Oglas kulminira sloganom "Glasaj za svoju budućnost".


Patriotska dužnost i Putinov poziv na jedinstvo

U odgovoru na predstojeće izbore, Putin je pozvao građane da ga podrže u onome što je opisao kao "teško vreme za Rusiju". Istakao je izazovne okolnosti s kojima se zemlja suočava i pozvao na jedinstvo i samopouzdanje da se prevaziđu ove teškoće. Putinov apel ruskom narodu naglasio je potrebu za solidarnošću i odlučnošću da se izbore sa složenim pitanjima koji su pred nacijom.

Predstojeći predsednički izbori

Predstojeći predsednički izbori, zakazani da počnu 15. marta i završe se 17. marta, trebalo bi da produže Putinovu vlast za još šest godina. Očekivanja u vezi sa ovim izborima su značajna, jer će oblikovati tok političke situacije u Rusiji u predvidljivoj budućnosti. Dok kampanja postaje sve intenzivnija, kontroverzni oglas služi kao dokaz strategija koje se koriste u mobilizaciji birača i jedinstvenih nijansi ruske političke retorike.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

 

Komentari (0)

Loading