DIVERZANTI POKUŠAVAJU DA SE PROBIJU U KURSKU OBLAST: U toku žestoke bitke sa ruskim snagama bezbednosti (VIDEO)

Autor:

Svet

14.03.2024

12:21

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

U utorak, ukrajinski diverzanti su, uz podršku tenkova i oklopnih vozila, pokušali da se probiju u Rusiju iz tri pravca.

DIVERZANTI POKUŠAVAJU DA SE PROBIJU U KURSKU OBLAST: U toku žestoke bitke sa ruskim snagama bezbednosti (VIDEO)

Foto: X/El Independiente/Printscreen

Propadnici ukrajinskih diverzantskih i izviđačkih snaga pokušavaju da se probiju u Kursku oblast,

Borba sa Ruskom gardom, Federalnom službom bezbednosti (FSB) i vojnim osobljem je u toku, javila je Ruska garda na platformi Telegram.

- Jedinice Ruske garde učestvuju u odbijanju napada neprijatelja u blizini sela Tjotkino, u Kurskoj oblasti - ​​navodi se u objavi.

Guverner regiona, Roman Starovojt, prijavio je pokušaj infiltracije diverzanata oko 11:45 po moskovskom vremenu, javljaju RIA Novosti. On je pozvao stanovnike da budu na oprezu i da sumnjive osobe, napuštene predmete i dronove prijave specijalnim službama.

U utorak, ukrajinski diverzanti su, uz podršku tenkova i oklopnih vozila, pokušali da se probiju u Rusiju iz tri pravca, saopštilo je Ministarstvo odbrane Rusije i istaklo da su ruske trupe odbile pokušaje ukrajinskih divezantskih jedinica da izvrše prodor u Belgorodsku i Kursku oblast.

Prodor u Belgorodsku oblast pokušan je istovremeno iz tri pravca, u blizini sela Odnorobovka, Nehotejevka i Spodarjušino, navodi rusko Ministarstvo. Dodaje se da su ruske trupe uz upotrebu avijacije, raketa i artiljerije, odbile sve ukrajinske napade i da državne granice nisu povređene, prenosi RIA Novosti.

Ministarstvo odbrane Rusije navelo je da su odbijena i četiri napada ukrajinskih diverzantsko-izviđačkih grupa koje su pokušale da se probiju kod sela Tjotkino u Kurskoj oblasti.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading