MRTVI NA SVE STRANE, SVE ZATVORENO, KRVAVE BORBE TRAJU OD NOĆAS! Rusi odbili napad diverzanata! (VIDEO)

Autor:

Svet

12.03.2024

16:45

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Napad je izveden u tri pravca, a upadu diverzanata prethodila je snažna artiljerijska vatra i napad dronova.

MRTVI NA SVE STRANE, SVE ZATVORENO, KRVAVE BORBE TRAJU OD NOĆAS! Rusi odbili napad diverzanata! (VIDEO)

Foto: Printscreen/https://twitter.com/legion_svoboda

Rusko Ministarstvo odbrane saopštilo je da je uspešno odbijen napad diverzantskih grupa koje su upale u Belgorodsku i Kursku oblast iz Ukrajine. Na snimku objavljenom od strane Ministarstva vidi se uništenje oklopnih vozila M113 i Bredli, kojima su ukrajinske diverzantsko-izviđačke grupe pokušale da prodru u Belgorodsku oblast.
 

 

Napad je izveden u tri pravca, a upadu diverzanata prethodila je snažna artiljerijska vatra i napad dronova. Ministarstvo odbrane navodi da je u oblasti Odnorobovke uništeno oko 60 ukrajinskih diverzanata, dok su kod Nehotejevke uništena tri tenka i oklopni transporter. Dva tenka su uništena i u oblasti Spodarjušina.


Legija Slobodne Rusije tvrdi da je preuzela kontrolu nad selom Tetkino, a objavila je i snimak na kome se vidi nepoznato naselje snimljeno iz drona, kao i vojnici koji trče. Diverzanti tvrde da se na snimku vide Tetkino i pripadnici ruskih snaga.

Ruske vlasti su naredile zatvaranje škola u Kursku nakon napada, a gradonačelnik Igor Kucak je saopštio da će učenici pohađati školu onlajn do petka zbog nedavnih događaja.


Andrej Jusov, portparol Glavne obaveštajne uprave Ministarstva odbrane Ukrajine, navodi da su vojne operacije na teritoriji Rusije verovatno specijalna operacija ruskih dobrovoljačkih bataljona. S druge strane, Legija Slobodne Rusije je prethodno potvrdila učešće u napadu, ističući da će "oduzeti zemlju režimu centimetar po centimetar".

Rusko Ministarstvo odbrane ističe da proboj ukrajinskih DRG nije dozvoljen, te da su diverzantske grupe ukrajinskih militanata uništene na graničnom prelazu.

Bonus video

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading