"PUTINOVA VOJSKA BEŽI I OSTAVLJA TEŠKU OPREMU" Ruski partizani zauzeli nekoliko mesta oko Belgoroda i Kurska, u toku žestoke borbe (VIDEO)

Autor:

Svet

12.03.2024

14:25

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Ilja Ponomarjov, ruski opozicionar i bivši poslanik Državne dume, potvrdio je izveštaje o žestokim borbama.

"PUTINOVA VOJSKA BEŽI I OSTAVLJA TEŠKU OPREMU" Ruski partizani zauzeli nekoliko mesta oko Belgoroda i Kurska, u toku žestoke borbe (VIDEO)

Foto: X/Kvist.P/Printscreen

Borci Legije Sloboda Rusiji, Ruski dobrovoljački korpus i Sibirski bataljon izvestili su da su ušli u pograničnu teritoriju Rusije.

Na društvenim mrežama se šire snimci navodnih borbi na kojima se čuju pucnjava i eksplozije.

Oružane grupe čije je sedište u Ukrajini, a koje čine Rusi koji se protive Kremlju tvrde da su zauzeli neka područja.

Rusko Ministarstvo odbrane oglasilo se o ovim incidentima, navodeći da su u njima učestvovale ukrajinske snage. U poslednjem saopštenju Ministarstva navodi se da su snage Kijeva, potpomognute tenkovima i oklopnim borbenim vozilima, pretrpele značajne gubitke.

Ali, na zvaničnim Telegram kanalima antikremaljskih milicija, Legije za slobodu Rusije i Ruskog dobrovoljačkog korpusa, koje se bore na strani Kijeva, objavljene su sasvim suprotne informacije.

- Selo Tetkino u regiji Kursk potpuno je pod kontrolom ruskih oslobodilačkih snaga. Putinova vojska beži iz sela, a iza sebe ostavlja tešku opremu. Otimaćemo svoju zemlju od režima centimetar po centimetar  - objavljeno je na kanalu Legije za slobodu Rusije uz video na kojemu se vidi nekoliko vojnika koji beže.

Ilja Ponomarjov, ruski opozicionar i bivši poslanik Državne dume, potvrdio je izveštaje o žestokim borbama.

Slično se navodi i na kanalu Ruskog dobrovoljačkog korpusa:

- Putinovi vojnici beže, sjaje im se pete. Iza njih ostaju naselja, oprema i pre svega građani Ruske Federacije, napušteni.

Ruski partizani prethodno su rekli da su preuzeli kontrolu nad pograničnim gradom Lozova Rudka u Belgorodskoj oblasti.

- Eto, konačno smo kod kuće. Kao što smo obećali, donosimo slobodu i pravdu našoj ruskoj zemlji. Ranije smo rekli da neće biti moguće srušiti zločinački diktatorski režim u Ruskoj Federaciji mirnim putem. On se može eliminisati samo oružjem u ruci. Počeli smo da ispunjavamo obećanje. Nastavljaju se žestoke borbe na teritoriji Ruske Federacije. Ruska Federacija - navodi se u objavi Sibirskog bataljona na Telegram kanalu.

Portparol ukrajinske vojne obaveštajne službe (GUR), Andrij Jusov, primetio je da su sporne jedinice sastavljene od ruskih državljana.

- Oni deluju na teritoriji Ruske Federacije potpuno autonomno, samostalno, ispunjavajući svoje društveno-političke programske zadatke. Uostalom, ovo nisu prve takve akcije ovih struktura i organizacija u toj oblasti - rekao je on.

Ruski mediji i rusko Ministarstvo digitalnog razvoja javljaju da su brojni elektronski servisi u Belgorodskoj oblasti trenutno nedostupni zbog sajber napada. Legija Sloboda Rusiji podelila je snimak na kome se navodno vidi uništavanje ruskog oklopnog transportera u Belgorodskoj oblasti.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading