U RUSIJI SVE DRAMATIČNIJE UOČI IZBORA: Ruski partizani najavili "marš na Moskvu", Ukrajinci pogodili zgradu FSB, oglasio se i Putin (VIDEO)

Autor:

Svet

13.03.2024

10:46

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Prekogranični napadi nisu novost u ratu.

U RUSIJI SVE DRAMATIČNIJE UOČI IZBORA: Ruski partizani najavili "marš na Moskvu", Ukrajinci pogodili zgradu FSB, oglasio se i Putin (VIDEO)

Foto: X/RandomSh0ts/Printscreen

Ruski partizani koji su juče upali u Rusiju najavili su da će "marširati na Moskvu". Aleksej Baranovski, dobroovoljac Legije za slobodu Rusije s ratnim imenom "Lutik", rekao je da je jučerašnja operacija već dovela do zauzimanja ruskog sela u blizini ukrajinske granice.

- Mogu potvrditi da je pokrenuta specijalna oslobodilačka operacija, pri čemu su ujedinjene snage ukrajinskih ruskih dobrovoljačkih jedinica zajedno prešle granicu - rekao je Baranovski.

Prekogranični napadi nisu novost u ratu. Ruski pobunjenici izveli su nekoliko takvih operacija 2023, prisilivši na evakuaciju hiljade stanovnika u pograničnim područjima i podstaknuvši višenedeljnu bitku s ruskim snagama pre povlačenja natrag u Ukrajinu. Ove nedelje su ruske dobrovoljačke jedinice preuzele selo Tetkino u regiji Kursk, tvrde.

- Snage ruskog predsednika, Vladimira Putina, nisu očekivale ove prodore u dve odvojene regije istovremeno, pa da vidimo kako će se ova situacija odvijati. Krajnji cilj je oslobođenje Rusije od Putina. Možda to sada nećemo moći izvesti, ali to je naša sveobuhvatna misija.  Iako ne mogu otkriti broj učesnika, reći ću da imamo više nego dovoljno ljudi za postizanje najviših vojnih ciljeva - rekao je Baranovski.

List Visegrád 24 objavio je kartu na X-u koja pokazuje put kojim su separatistički borci išli unutar ruske teritorije dok su navodno zauzimali zemlju.

Ruski predsednik, Vladimir Putin, u izjavi objavljenoj u sredu optužio je Kijev da se napadima pokušava uplesti u predstojeće predsedničke izbore.

Ukrajina je uspešno gađala i oštetila zgradu ruske bezbednosne službe FSB u pograničnoj regiji Belgorod, objavila je ruska državna novinska agencija TASS.

- Ukrajinske oružane snage napale su zgradu FSB-a u Belgorodu pomoću bespilotne letelice, izveštavaju operativne službe - objavio je TASS, dodajući da nije bilo žrtava.

Hitne službe su na licu mesta.

Podsetimo, borci Legije Sloboda Rusiji, Ruski dobrovoljački korpus i Sibirski bataljon izvestili su juče da su ušli u pograničnu teritoriju Rusije.

Na društvenim mrežama se šire snimci navodnih borbi na kojima se čuju pucnjava i eksplozije.

Oružane grupe čije je sedište u Ukrajini, a koje čine Rusi koji se protive Kremlju tvrde da su zauzeli neka područja.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (1)

Loading
Vuče

13.03.2024 11:40

Štakor Puti crkoda bog dao.Slava Ukraini!!!