PROVALJENI! FSB otkrila veliku zaveru ukrajinske vojno-obaveštajne službe u Sankt Peterburgu, pripreman grozomoran plan

Autor:

Svet

14.03.2024

09:19

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Ruski dobrovoljački korupus je u Rusiji označen kao teroristička organizacija.

PROVALJENI! FSB otkrila veliku zaveru ukrajinske vojno-obaveštajne službe u Sankt Peterburgu, pripreman grozomoran plan

Foto: Wikipedia, Shutterstock

U Sankt Peterburgu je otkriven ogranak tajne organizacije čiji su članovi, po nalogu ukrajinske vojno-obaveštajne službe, planirali da stave otrov u prehrambene proizvode namenjene osoblju ruskog Severnog vojnog okruga i stanovništvu.

Kako je saopštila ruska Federalna služba bezbednosti (FSB), ogranak te organizacije, pod nazivom Ruski dobrovoljački korupus, činila su četiri muškarca "radikalne desničarske ideologije" koji su svoje aktivnosti vršili u Sankt Peterburgu.

Sva četvorica su privedeni.

Ruski dobrovoljački korupus je u Rusiji označen kao teroristička organizacija, podseća RIA Novosti.

Protiv njih je otvorena istraga zasnovana na elementima zločina predviđenih u 2. delu člana 205.5 Krivičnog zakona Ruske Federacije "učešće u aktivnostima terorističke organizacije".

Kako se dodaje, oni su takođe prikupljali podatke o objektima za održavanje života, transportu i drugoj kritičnoj infrastrukturi koja se nalazi u Sankt Peterburgu i Lenjingradskoj oblasti u cilju dalje pripreme terorističkih napada.

Podsetimo, borci Legije Sloboda Rusiji, Ruski dobrovoljački korpus i Sibirski bataljon izvestili su pre dva dana da su ušli u pograničnu teritoriju Rusije.

Na društvenim mrežama se šire snimci borbi na kojima se čuju pucnjava i eksplozije.

Oružane grupe čije je sedište u Ukrajini, a koje čine Rusi koji se protive Kremlju tvrde da su zauzeli neka područja.

Na čelu Ruskog dobrovoljačkog korpusa, jedne od paravojnih formacija protivnika Kremlja i saveznika Ukrajine, nalazi se Denis Kapustin (40), poznat i kao Denis Nikitin, ali i "Beli kralj".

Za njega i Ruski dobrovoljački korpus se prvi put čulo početkom marta prošle godine kada su organizovali napad u ruskoj Brjanskoj oblasti na granici s Ukrajinom.

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading