PLANIRAO TERORISTIČKI NAPAD NA POLITIČARA! U ekspresnoj akciji ruskog FSB-a u likvidiran ukrajinski tajni agent!

Autor:

Svet

19.02.2024

23:38

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Teroristićki akt u Zaporožju otkriven je i sprečen zahvaljujući akciji Federalne službe bezbednosti (FSB) Rusije, koja je likvidirala ruskog državljanina Vitalija Djatlenka.

PLANIRAO TERORISTIČKI NAPAD NA POLITIČARA! U ekspresnoj akciji ruskog FSB-a u likvidiran ukrajinski tajni agent!

Foto: Credit: Alexei Konovalov / TASS / Profimedia

Djatlenko je bio regrutovan od strane Službe bezbednosti Ukrajine i planirao je teroristički napad na političara uoči predsedničkih izbora zakazanih za 15. mart, saopštio je Centar za odnose s javnošću FSB.

''FSB otkrila je i suzbila aktivnosti ruskog državljanina, po imenu Vitalij Djatlenko, kojeg je regrutovala Služba bezbednosti Ukrajine. On je planirao da, prerušen u invalida uoči izbora ove godine, da izvrši teroristički napad na jednog od političara regiona Zaporožja", navodi se u saopštenju.

Djatlenko je nameravao da podmetne bombu ispod političarevog automobila, a službenici SBU su ga snabdeli eksplozivom i koordinisali planove, dodaje se. 

Prilikom hapšenja, Djatlenko je pružio oružani otpor, što je dovelo do njegove likvidacije od strane FSB.

Na mestu incidenta, pronađen je pištolj "Makarov", meci i istrošene čaure, što dodatno ukazuje na ozbiljnost situacije, prenosi Alo.

Ovaj incident naglašava značaj saradnje između obaveštajnih agencija u održavanju nacionalne bezbednosti i sprečavanju terorističkih pretnji, posebno uoči izbornog procesa.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading