NAŠA NUKLEARNA TRIJADA JE NAPREDNIJA OD BILO KOJE DRUGE! Zapad DRHTI od ove Putinove rečenice, na sve su spremni!

Autor:

Svet

13.03.2024

16:19

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Vladimir Putin je u intervjuu dodao i da je ulazak Švedske i Finske u NATO "besmislen korak".

NAŠA NUKLEARNA TRIJADA JE NAPREDNIJA OD BILO KOJE DRUGE! Zapad DRHTI od ove Putinove rečenice, na sve su spremni!

Foto: Tanjug/AP

Tanjug/AP

Ruski predsednik Vladimir Putin izjavio je da je nuklearno naoružanje njegove zemlje "puno naprednije" od američkog. U intervjuu za rusku televiziju, Putin je istakao da je ruska nuklearna trijada daleko naprednija od bilo koje druge, te da je spremna za nuklearni rat.

Ruski arsenal uvek "spreman" za nuklearni rat

Putin je naglasio da je ruska vojna doktrina predviđena za upotrebu nuklearnog oružja samo u slučaju "ugroženog opstanka Rusije ili napada na suverenost i nezavisnost zemlje". Takođe, istakao je da do sada nikada nije bilo potrebe za korišćenjem sredstava masovnog uništenja.

Reakcija na izjave francuskog predsednika

Ovo je prvi put da je Putin reagovao na izjave francuskog predsednika Emanuela Makrona od 26. februara, koji nije isključio slanje zapadnih trupa u Ukrajinu. Putin je naveo da takav potez ne bi ništa promenio i da ne bi uticao na stanje na bojišnici.

Optužbe za napade na rusku teritoriju

U intervjuu, Putin je optužio Ukrajinu da je udvostručila napade na rusku teritoriju kako bi poremetila predsedničke izbore. On je te napade nazvao odrazom ukrajinskih "neuspeha na frontu".

Ruski dobrovoljci upozoravaju na mogući gubitak "civilnih života"

Ruski dobrovoljci koji se bore za Ukrajinu pozvali su stanovnike Belgoroda i Kurska da se evakuiraju kako bi se izbegao gubitak "civilnih života" u akciji bombardovanja ruskih vojnih položaja.

Putin smatra ulazak Švedske i Finske u NATO "besmislenim korakom"

Putin je istakao da je ulazak Švedske i Finske u NATO "besmislen korak" te da će Rusija rasporediti snage i oružje na finskoj granici nakon što je ta zemlja ušla u NATO u aprilu prošle godine. On je naglasio da smatra takav potez besmislenim u smislu osiguranja nacionalnih interesa tih zemalja.

(Avaz.ba)

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

 

Komentari (0)

Loading