NAŠI DOMOVI BI MOGLI DA POSTANU PUTINOVA META! Svet utihnuo nakon što je Pentagon izneo svoj PAKLENI plan: Vratiće ga u bazu?

Autor:

Svet

19.02.2024

20:12

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Vojna baza se nalazi oko 80 milja severoistočno od Londona i 25 milja severoistočno od Kembridža

NAŠI DOMOVI BI MOGLI DA POSTANU PUTINOVA META! Svet utihnuo nakon što je Pentagon izneo svoj PAKLENI plan: Vratiće ga u bazu?

Foto: Shutterstock, Tanjug/ap

Nedavni planovi Pentagona da se nuklearno oružje vrati u bazu američkih vazduhoplovnih snaga u Safolku, Velika Britanija, izazvali su zabrinutost među lokalnim stanovništvom.

Prema dokumentima Pentagona, Kraljevsko ratno vazduhoplovstvo Lakenhita se priprema da smesti bombe sa višestruko većom eksplozivnom snagom od one bačene na Hirošimu. Ovo bi bio prvi put da će SAD skladištiti takvo oružje na britanskom tlu posle više od jedne decenije, što je izazvalo strahove da će to područje postati meta Vladimira Putina, prenosi Metro. 

Strahovi lokalnog stanovništva

Izveštaji o vraćanju nuklearnog oružja u Veliku Britaniju izazvali su veliku zabrinutost među stanovnicima obližnjeg sela Lakenhit. Postoji strah da bi njihovi domovi mogli postati meta u slučaju Trećeg svetskog rata. Alan Tarner, među prvima koji su izneli svoje zabrinutosti, izjavio je za britanski "San" da ljudi koji žive u tom području već znaju šta bi se moglo dogoditi jednog dana i da su se na to već navikli.

Reakcije stručnjaka

Hans Kristensen, iz Federacije američkih naučnika, upozorio je da postoji veća verovatnoća da će baza postati meta u nuklearnom sukobu sa Rusijom ako se u njoj nalazi nuklearno oružje. Britanski mediji su takođe preneli da ruski mediji često govore o mogućnosti nuklearnog bombardovanja Velike Britanije, dodatno podstičući strah među stanovništvom.

Lokacija vojne baze

Vojna baza se nalazi oko 80 milja severoistočno od Londona i 25 milja severoistočno od Kembridža, prenosi britanski Metro. Ova lokacija dodatno povećava zabrinutost stanovništva, jer se nalazi u neposrednoj blizini velikih gradova.


Uzimajući u obzir ove nove informacije, povećava se napetost i strahovanja među lokalnim stanovništvom, dok se istovremeno postavljaju pitanja o motivima i posledicama vraćanja nuklearnog oružja u Veliku Britaniju.

(Metro)

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

 

Komentari (1)

Loading
Драган

19.02.2024 20:47

Западњаци рекамирају Сармат - "Сармат, данас у руксим бункерима - а већ од сутра и у вашем стану". Навали народе, још мало па нестало.