NIZ VAZDUŠNIH NAPADA NA POLOŽAJE HUTA! Žestok odgovor na pretnje!

Autor:

Svet

05.02.2024

06:23

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Napadi su izvedeni na gradove Hodejdu i Sadu

NIZ VAZDUŠNIH NAPADA NA POLOŽAJE HUTA! Žestok odgovor na pretnje!

Foto: shutterstock,Tanjug/AP

Sjedinjene Američke Države i Velika Britanija su izvele nekoliko vazdušnih napada na položaje Huta u Jemenu, javljaju lokalni mediji.

Napadi su izvedeni na gradove Hodejdu i Sadu, prenosi jemenska televizija Almasirah, pozivajući se na neimenovane vojne zvaničnike.

Savetnik Bele kuće za bezbednost Džejk Saliven poručio je ranije juče da SAD planiraju da izvedu nove udare na položaje Huta, kao odgovor na ubistvo tri američka vojnika.

- Nastavićemo da šaljemo jasnu poruku da će SAD odgovoriti kada su naše snage napadnute i naš ljudi ubijeni - rekao je Saliven za televiziju NBC.

Sa druge strane, portparol Huta Mohamed Abdulsalam poručio je da nastavak američko-britanskih napada na Jemen neće postići nikakav cilj i neće uticati na podršku koju Jemen pruža Gazi.

"Neće vam proći"

Jemenski Huti besni su kao risevi posle niza napada američkih i britanskih snaga na njihove teritorije.

Amerikanci i Britanci pogodili su tokom vikenda čak 36 ciljeva što se dogodilo u znak odmazde od prethodnog udara Huta u Crvenom moru na njihove avione i nosače, ali i zbog pogibije trojice američkih vojnika na granici Sirije i Jordana.

Portparol pokreta Huta Jaha Sarea rekao je da američki napadi "neće proći bez odgovora i posledica".

Kasno prekjuče pogođena su u napadima podzemna skladišta oružja, raketni sistemi, lanseri i druga oprema koju su Huti koristili za napade na brodove u Crvenom moru, rekao je Pentagon, dodavši da je gađao 13 meta širom zemlje.

Napadi u Jemenu odvijaju se u sklopu kampanje SAD u znak osvete zbog ubistva američkih vojnika.

BONUS VIDEO:

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading