GORI CRVENO MORE, KRENUO UDAR NA HUTE! Amerikanci izdali HITNO saopštenje!

Autor:

Svet

03.02.2024

16:09

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Neposredna pretnja teretnim brodovima i američkim ratnim brodovima Prema saopštenju Centcoma, identifikacija bespilotnih letelica i njihovo obaranje imalo je za cilj zaštitu teretnih brodova i američkih ratnih brodova u regionu Crvenog mora.

GORI CRVENO MORE, KRENUO UDAR NA HUTE! Amerikanci izdali HITNO saopštenje!

Foto: Shutterstock, Tanjug/AP

Američka Centralna komanda (Centcom) objavila je danas vest da su američke snage oborile nekoliko bespilotnih letelica iznad Crvenog mora. Incident se dogodio u petak, kada su uništena četiri drona koje su pobunjenici Huti planirali da ispale sa teritorije Jemena, prenosi Rotjers.

Centcom je istakao da su američke snage identifikovale bespilotne letelice u oblastima koje kontrolišu Huti u Jemenu i utvrdile da predstavljaju neposrednu pretnju teretnim brodovima i američkim ratnim brodovima u regionu, prenosi Rojters.


Neposredna pretnja teretnim brodovima i američkim ratnim brodovima
Prema saopštenju Centcoma, identifikacija bespilotnih letelica i njihovo obaranje imalo je za cilj zaštitu teretnih brodova i američkih ratnih brodova u regionu Crvenog mora. Ova akcija pokazuje angažovanost američkih snaga u sprečavanju potencijalnih pretnji po bezbednost plovidbe i sigurnost u ovom vitalnom pomorskom području.

Pobunjenici Huti u Jemenu

Pobunjenici Huti, koji kontrolišu određene oblasti u Jemenu, bili su planirali da iskoriste bespilotne letelice za napade na teretne brodove i američke ratne brodove. Ova situacija ukazuje na kompleksnost političke i vojne situacije u Jemenu, gde različite grupe imaju svoje interese i deluju u skladu sa njima.

Značaj američkih snaga u regionu

Akcija obaranja bespilotnih letelica iznad Crvenog mora naglašava značaj prisustva američkih snaga u ovom regionu. Sprečavanje potencijalnih napada na brodove i osiguravanje slobodne plovidbe su ključni elementi američke vojne strategije u ovom delu sveta.

Incident obaranja bespilotnih letelica iznad Crvenog mora pokazuje dinamičnu situaciju u regionu, gde američke snage aktivno deluju radi zaštite interesa i bezbednosti. Ovaj događaj takođe naglašava kompleksnost političke i vojne situacije u Jemenu, gde su različite grupe uključene u aktivnosti koje imaju regionalne i međunarodne posledice.

(Rojters)

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

 

Komentari (0)

Loading