PUTINU STIGAO ODGOVOR SA KAVKAZA! Ruski saveznici odabrali STRANU, čeka se reakcija Moskve!

Autor:

Svet

29.02.2024

16:38

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Simonjan je istakao da je Jermenija aktivna u nabavci oružja, te da pokušava da "kupi oružje na svim mogućim mestima".

PUTINU STIGAO ODGOVOR SA KAVKAZA! Ruski saveznici odabrali STRANU, čeka se reakcija Moskve!

Foto: Tanjujg/ap

Predsednik jermenskog parlamenta Alen Simonjan istakao je da jermenske vlasti nikada nisu razgovarale o mogućnosti ulaska u NATO, ali da su otvorene za jačanje odnosa sa Evropskom unijom.

On je naglasio da demokratija predstavlja najveći bezbednosni sistem za Jermeniju, čime je stavio akcenat na značaj političkih odnosa u savremenom svetu, prenosi TASS.


Simonjan je istakao da je Jermenija aktivna u nabavci oružja, te da pokušava da "kupi oružje na svim mogućim mestima".

Ovaj stav jasno pokazuje odlučnost Jermenije da osigura svoju vojnu moć i bezbednost, čime se ističe kao zanimljiva činjenica u kontekstu geopolitičkih odnosa.

Demokratija kao temelj bezbednosti

Ističući da demokratija predstavlja osnovu bezbednosti, Simonjan je naglasio važnost očuvanja demokratskih vrednosti u Jermeniji. Ovaj stav postavlja Jermeniju kao primer zemlje koja teži ka političkoj stabilnosti i prosperitetu kroz demokratske procese.

Stav o nabavci oružja

Simonjan je jasno izneo stav o nabavci oružja, ističući da je Jermenija spremna da se snabdeva oružjem sa različitih izvora. Ova izjava ukazuje na odlučnost Jermenije da osigura svoju vojnu moć, čime se ističe kao zanimljiva činjenica u kontekstu vojne strategije zemlje.

Važno je istaći da Jermenija, i pored naglašenog opredeljenja za demokratiju, pokazuje snažan interes za vojnu bezbednost, kao i za jačanje odnosa sa Evropskom unijom, što predstavlja značajan element u savremenim geopolitičkim kretanjima.

(TASS/Informer)

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

 

Komentari (0)

Loading