SVE KLJUČA U MAĐARSKOM PARLAMENTU! Orban se uključio odmah, Navaljnog nazvao ŠOVINISTOM!

Autor:

Svet

26.02.2024

16:32

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Premijer Mađarske Viktor Orban je aktivno učestvovao u raspravi, braneći odluke svoje vlade i napadajući opozicione stranke.

SVE KLJUČA U MAĐARSKOM PARLAMENTU! Orban se uključio odmah, Navaljnog nazvao ŠOVINISTOM!

Foto: Tanjug/AP Photo/Denes Erdo/Alexander Zemlianichenk

Današnja sednica mađarskog parlamenta privukla je veliku pažnju javnosti zbog rasprave o ostavci predsednice Katalin Novak.

Ova tema je izazvala burnu raspravu, posebno zbog Novakove upotrebe predsedničkih vlasti u vezi sa pomilovanjem saučesnika u pedofiliji. Premijer Mađarske Viktor Orban je aktivno učestvovao u raspravi, braneći odluke svoje vlade i napadajući opozicione stranke, prenosi Avaz.ba.

Rasprava o pedofiliji i odgovornosti vlasti

Feren Gjurskani, jedan od opozicionih političara, istakao je da je pedofilija tema koja izaziva zgražavanje kod svih zdravih ljudi te je kritikovao vlast zbog nedovoljnog suočavanja sa ovim problemom. Premijer Orban je, s druge strane, krivicu za ovaj slučaj pripisao opozicionim strankama, ističući da je vlada bila prisiljena zatvoriti pedofila jer to nisu učinili drugi.

Smrt Alekseja Navaljnog

Pored rasprave o pedofiliji, premijer Orban je takođe komentarisao smrt ruskog opozicionara Alekseja Navaljnog.

- Šovinisti se neće poštovati u mađarskom parlamentu. Navaljni je tokom ruske invazije na Ukrajinu Gruzijce zvao pacovima. Usput, neka počiva u miru - rekao je Orban.

Rasprava o ratifikaciji ulaska Švedske u NATO

Nakon burne rasprave o prethodnim temama, parlament će kasnim poslepodnevnim satima glasati o odluci koja se odnosi na ratifikaciju ulaska Švedske u NATO. Očekuje se da će ova tema takođe izazvati žustre diskusije među poslanicima.

Današnja sednica parlamenta Mađarske, zbog svojih kontroverznih tema i žustre rasprave, sigurno će ostati u fokusu javnosti u narednim danima.

(Avaz.ba)

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

 

Komentari (0)

Loading