ERDOGAN PORUČIO ZELENSKOM: Turska je spremna!

Autor:

Svet

08.03.2024

22:52

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Ova inicijativa ukazuje na značajnu ulogu koju Turska želi da odigra u rešavanju međunarodnih sukoba i promovisanju mira u svetu.

ERDOGAN PORUČIO ZELENSKOM: Turska je spremna!

Foto: Tanjug/AP

Turski predsednik Redžep Tajip Erdogan izrazio je spremnost da organizuje samit o rešenju sukoba u Ukrajini, pod uslovom da se obe strane slože da se on održi. Na zajedničkoj konferenciji za novinare sa ukrajinskim predsednikom Volodimirom Zelenskim, Erdogan je istakao da je Turska spremna da bude domaćin mirovnog samita uz učešće Rusije.

Erdogan je naglasio ranije izjave o tome da je spreman da u svojoj zemlji bude domaćin sličnih pregovora o Ukrajini, prenose Novosti.

Turska kao domaćin mirovnog samita

Turska je često bila domaćin raznih međunarodnih događaja, ali potencijalni mirovni samit o rešenju sukoba u Ukrajini bio bi jedan od najznačajnijih skupova koje bi Turska organizovala. Ova inicijativa ukazuje na značajnu ulogu koju Turska želi da odigra u rešavanju međunarodnih sukoba i promovisanju mira u svetu.

Uloga Turske u međunarodnim pregovorima

Erdoganova najava o mogućem samitu pokazuje da Turska želi da preuzme aktivnu ulogu u rešavanju sukoba van svojih granica. Ova inicijativa može dodatno ojačati Tursku kao ključnog igrača u međunarodnim odnosima i diplomatiji, dajući joj priliku da bude posrednik u rešavanju svetskih kriza.

Učešće Rusije na potencijalnom samitu o rešenju sukoba u Ukrajini ukazuje na značajnu ulogu koju Rusija igra u međunarodnim odnosima, posebno u rešavanju sukoba u istočnoj Evropi. Turska i Rusija su u prošlosti imale kompleksne odnose, ali njihova potencijalna saradnja u ovom kontekstu može predstavljati pozitivan korak ka rešavanju regionalnih kriza.

Očekuje se da će dalji razvoj situacije pružiti više informacija o mogućem samitu i ulozi koju bi Turska mogla da odigra u rešavanju sukoba u Ukrajini.

(Novosti)

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

 

Komentari (0)

Loading