"SVI SE OSEĆAJU UZNEMIRENO" Kralj Čarls prekršio "zlatno pravilo" svoje majke

Autor:

Svet

07.03.2024

14:28

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Brojne misterije koje prate zdravstveno stanje kralja i princeze od Velsa navele su na razne sumnje i pretpostavke.

"SVI SE OSEĆAJU UZNEMIRENO" Kralj Čarls prekršio "zlatno pravilo" svoje majke

Foto: Shutterstock, Tanjug/AP, Profimedia

Britanska kraljevska porodica se skoro dva meseca suočava sa teškim periodom. I dok kriza traje, Palata nastavlja da se rukovodi principom koji je po mišljenju stručnjaka jako sporan pa savetuju predstavnicima dvora, a i samom dvoru da budu direktniji i detaljniji u saopštenjima o zdravstvenom stanju kralja Čarlsa III i Kejt Midlton.

- Svi se osećaju uznemireno zbog neizvesnosti, a previše je neizvesnosti koje trenutno okružuju monarhiju - kaže kraljevska biografkinja, Sali Bedel Smit.

Teški momenti zadesili su britansku kraljevsku porodicu. Kralj Čarls vodi borbu sa rakom, njegovoj snaji Sari Ferguson je početkom ove godine nekoliko meseci nakon raka dojke dijagnostikovan melanom, javnost je potresla vest o smrti Tomasa Kingstona, supruga lejdi Gabrijele Vindzor, bliskog rođaka britanske kraljevske porodice, Kejt Midlton se oporavlja nakon što je pre mesec i po dana imala operaciju abdomena.

Foto: Tanjug/AP

 

Brojne misterije koje prate zdravstveno stanje kralja i princeze od Velsa navele su na razne sumnje i pretpostavke.

Kraljica Elizabeta je govorila: "Moram da budem viđena da bi mi verovali."

- Za Čarlsovu vladavinu važno je da javnost sazna nešto više - dodala je Sali Bedel Smit.

Kralj Čarls se pojavio više puta u javnosti nakon vesti o dijagnozi raka, ali je suština u transpratnosti koja se tiče detalja o njegovom zdravstvenom stanju, dešavanjima u porodici, njegovoj snaji Kejt Midlton koja je veoma istaknuta članica dvora.

Foto: Profimedia

 

Elizabeta Druga rukovodila se drugačijim principom da bi sprečila spekulacije, a situacija koja je zadesila dvor jeste kranje specifična i ozbiljna. I pored toga stručnjaci smatraju da treba promeniti pristup:

- Monarhija treba da bude to sidro u teškim vremenima, a svaki osećaj nestabilnosti, koji je neizbežan kada su dva ključna igrača izvan akcije, jeste razumljiv. Iako je saopšteno da Čarls ima određenu vrtu raka, to nije sprečilo nagađanja o tome kakvo je zapravo njegovo stanje. To ne donosi dobro monarhiji. On je šef države i postoje ustavne implikacije - rekla je Bedel Smit.

Autorka biografije "Charles: The Heart of a King", Ketrin Mejer, je poručila: "Ovo masovno razotkriva kako je kraljevska porodica za kratko vreme od previše članova došla do premalo članova", piše People.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading