PUTIN NA SVETSKOM FESTIVALU MLADIH: Predsednik Rusije komentarisao odnose sa Srbijom i Crnom Gorom (VIDEO)

Autor:

Svet

07.03.2024

08:54

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Svetski festival mladih održava se od 1. do 7. marta.

PUTIN NA SVETSKOM FESTIVALU MLADIH: Predsednik Rusije komentarisao odnose sa Srbijom i Crnom Gorom (VIDEO)

Foto: Tanjug/AP

Na Svetskom festivalu mladih, koji se ove godine održava u Sirijusu, predsednik Rusije, Vladimir Putin, osvrnuo se i na region Zapadnog Balkana.

On se, u svom govoru, dotakao i Crne Gore.

- Država Crna Gora i ljudi koji u njoj žive su oduvek, po veri i kulturi, bili bliski nama - rekao je Putin.

Imao je komentar i za Srbiju.

- Odnosi Rusije i Srbije su posebne prirode, imaju duboke istorijske korene. O tome uvek govorim sa posebnom toplinom, jer su vekovima, želim to da naglasim, Srbi bili najpouzdaniji saveznici Rusije. Mi to znamo, pamtimo i cenimo - rekao je Putin.

Svetski festival mladih održava se od 1. do 7. marta na ruskoj saveznoj teritoriji Sirijus, u blizini crnomorskog odmarališta Soči, ukazom predsjednika Rusije Vladimira Putina.

Podsetimo, portparolka ruskog Ministarstva spoljnih poslova, Marija Zaharova, kazala je da je kolektivni Zapad pokušao da osujeti ruski Svetski festival mladih, ali se taj događaj pokazao izuzetno popularnim.

Zaharova je o tome govorila u intervjuu za TASS u utorak, rekavši da je skup jasno pokazao da su „mladi sveta napravili svoj izbor“.

- Što se tiče pokušaja mešanja... naravno, zapadne zemlje su učinile sve što su mogle. Kao što rade u sportu, kao što rade u kulturi, tako rade i u oblasti humanitarnih veza - navela je ona.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading