"SRBI ĆE UVEK BITI NA STRANI RUSA" Dodik objašnjava zašto Zapad vrši pritisak na Srbiju

Autor:

Svet

01.03.2024

14:36

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Dodik je u intervjuu za ruske medije rekao da zapadne zemlje žele da nametnu Srbima svoje stavove i da ih "kazne sankcijama".

"SRBI ĆE UVEK BITI NA STRANI RUSA" Dodik objašnjava zašto Zapad vrši pritisak na Srbiju

Foto: Tanjug/Jadranka Ilić

Dodik

Zapad neće moći da promeni stav srpskog naroda prema Rusima, izjavio je predsednik Republike Srpske, Milorad Dodik.

Dodik je u intervjuu za ruske medije rekao da zapadne zemlje žele da nametnu Srbima svoje stavove i da ih "kazne sankcijama".

- Međutim, ponosan sam na Republiku Srpsku i Srbe uopšte, zbog načina na koji reaguju na ovo, i ne mislim da postoji način na koji Zapad može da promeni mišljenje Srba o ruskom narodu, bilo to prinudom ili bilo kojim drugim sredstvima - naglasio je Dodik.

Dodik je govoreći o sastanku sa predsednikom Rusije, Vladimirom Putinom, koji je održan 21. februara u Kazanju rekao:

- Za mene je čast da se sastanem sa predsednikom Putinom i da pokažem naše prijateljstvo. On nas je uvek podržavao, jer je ovo prijateljstvo, dobar odnos i postoji razumevanje između naroda, između lidera.

Foto: Tanjug/Sputnik, Kremlin Pool Photo via AP/Sergei Bobylev

 

Predsednik Srpske dodao je da postoji pritisak koji dolazi sa Zapada, koji pokušava da okrene sve protiv Rusije, ali da se Srpska neće okrenuti protiv Moskve.

Srpski narod će uvek biti na strani Rusa, bez obzira na trenutne događaje ili stav Zapada, izjavio je Dodik.

- Bez obzira šta se dešava, Srbi će uvek biti na strani Rusa. To je ono što njih izluđuje i zato oni misle da Srbi moraju biti kažnjeni. Rusija možda pravi i greške, ali će Srbi biti na njenoj strani - rekao je Dodik.

Prema njegovim rečima, dva naroda ujedinjena su pravoslavnom hrišćanskom verom, pridržavanjem istih političkih principa, ljubavlju prema otadžbini, patriotizmom i željom za slobodom.

- Naučili smo i jedni i drugi da nijedan narod ne može biti slobodan bez snažne države. Toliko stvari nas ujedinjuje - naveo je Dodik.

Foto: Tanjug/AP

 

Predsednik Srpske istakao je da su srpski i ruski narod kroz istoriju živeli u uslovima sukoba, ali da su ipak uspeli da održe ključne atribute svog identiteta, kao što su jezik, nacionalni karakter i pismo.

- Kada Srbi prate međunarodne sportske događaje, oni, naravno, navijaju za Srbiju, ali je Rusija sledeći nacionalni tim za koji navijaju. To se jednostavno ne može promeniti i tako je od mog unuka, koji ima pet godina, sve do najstarije osobe u našoj zemlji - zaključio je Dodik.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading