PAD DRUŠTVENIH MREŽA SE DOGAĐAO I RANIJE, ALI OVAJ PUT JE SVE DRUGAČIJE: Kakva je veza pada Instagrama, Fejsbuka i Mesindžera sa ''super utorkom'' i Trampom? (VIDEO)

Autor:

Svet

05.03.2024

23:10

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Kome bi i na kraj pameti da večerašnji incident ima ikakve veze sa ''super utorkom'' koji je toku u SAD, međutim iskusna korisnica TikToka sumnja da bi ovaj incident mogao biti povezan i sa ovim najvećim danom u ovogodišnjoj predsedničkoj kampanji.

PAD DRUŠTVENIH MREŽA SE DOGAĐAO I RANIJE, ALI OVAJ PUT JE SVE DRUGAČIJE: Kakva je veza pada Instagrama, Fejsbuka i Mesindžera sa ''super utorkom'' i Trampom? (VIDEO)

Foto: Shutterstock, Tanjug/AP

Kao što znate, večeras je došlo do prekida u radu društvenih mreža i kako navodi jedna korisnica TikTok-a, ovo nije prvi put da se dešava da društvene mreže padnu, ali ovaj put nije kao svi pređašnji.

Međutim, kome bi i na kraj pameti bilo da sve to ima veze sa važnim političkim događajem ''super utorkom'' koji je toku u SAD, a prethodi američkim predsedničkim izborima koji će se održati u novembru mesecu i bivšim predsednikom Amerike Donaldom Trampom.

@ninineavanture Hitno obaveštenje. Ako su vam PALI Fejsbuk i Instagram obratite pažnju. #balkantiktok #srbija #srbijatiktok #ninakaze ♬ original sound - NinaTralala

Ako je verovati ovoj iskusnoj korisnici društvene platforme TikTok, ona izražava sumnju da bi ovaj incident mogao biti povezan sa ovim najvećim danom ovogodišnje kampanje za predsedničke nominacije demokrata i republikanaca, jer se takmičenje održava u 16 saveznih američkih država.

Podsetimo, unutar stranački izbori će se odvijati od Aljaske i Kalifornije do Virdžinije i Vermonta i oni su ključni momenat za aktuelnog predsednika SAD, Džozefa Bajdena, i njegovog prethodnika, Donalda Trampa, koji su glavni kandidati za predsedničke nominacije demokrata i republikanaca.

Više od trećine od ukupnog broja delegata dobija se na izborima na "super utorak", a kandidat republikanaca može da osvoji 854 od 2.429 delegata, dok kod demokrata može da se osvoji 1.420, što je takođe više od trećine delegata.

Međutim, ni republikanci ni demokrate ne mogu da osvoje nominaciju posle "super utorka".

Tramp, koji je favorit za republikansku nominaciju, sada ima 122 delegata i treba mu još 1.093 da bi došao da potrebnog "magičnog" broja od 1.215. Bajden, favorit demokrata, sada ima 206 delegata, a potrebno mu je 1.986.

Tramp bi, kako se predviđa, mogao da obezbedi nominaciju do 12. marta, a Bajden do 19. marta.

Republikanci mogu brže da sakupe potreban broj delegata, jer imaju princip da onaj koji osvoji najviše glasova u nekoj državi dobija sve delegate, dok se kod demokrata delegati dele po proporcionalnom sistemu.

Bivši predsednik Tramp dominira u republikanskoj trci, a njegov poslednji veliki rival, nekadašnja ambasadorka u UN, Niki Hejli, "muči se" da održi korak, navodi Glas Amerike.

Imajući u vidu trenutni odnos snaga, treba uzeti u obzir da je moguće da iza večerašnjeg pada društvenih mreža stoje američke demokrate ili ''duboka država'' s ciljem da pomrse konce republikanskom kandidatu Donaldu Trampu u nastavku kampanje za predstojeće predsedničke izbore u SAD.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading