KAKVA OPASNOST VREBA OD CURENJA PODATAKA? Večeras se nije desio samo običan pad društvenih mreža! (VIDEO)

Autor:

Vesti

05.03.2024

22:26

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Ovaj pad je drugačiji od ostalih iz nekoliko razloga.

KAKVA OPASNOST VREBA OD CURENJA PODATAKA? Večeras se nije desio samo običan pad društvenih mreža! (VIDEO)

Foto: Shutterstock

Večeras se desilo da padnu društvene mreže, kako se navodi ovo nije prvi put da društvene mreže padnu, ali naime, ovaj pad nije kao svi ostali.

Naime, večeras su se korsnici širom sveta žalili da pored metine porodice aplikacija (facebook, instagram, whatsapp..) imaju problem i sa guglom.

Ovaj pad je drugačiji od ostalih iz nekoliko razloga.

Jedan od razloga je taj što su milioni korisnika širom sveta izlogovani sa svojih naloga u koji nisu mogli da se uloguju. 

Pored pada društvenih mreža, pala je i dvofaktorska autentifiakcija, to je poseban napredan vid zaštite ličnih naloga koji funkcioniše tako što Vam sama mreža pošalje poseban koda najčešće na mobilne telefone kojim vi onda možete da pristupate svom nalogu.

Padom je zahvaćen i gugl što je vrlo retko. Do sada je skoro nezabeleženo da su ove velike platforme pale u isto vreme. 

Zašto je ovo opasno?

U pitanju je potencijalno curenje podataka korisnika upravo iz posednika aplikacije koja je slala te kodove. Ovo može biti opasno zbog lične sigurnosti i sigurnosti naloga na društvenim mrežama. 

Ukoliko Vam u narednom periodu budu stizali linkovi sumnjivog sadžaja (kliknite ovde da pogledate, da vratite svoj nalog...), mejlovi i poruke nikako ne ulazite u iste. Ovo obuhvata čak i obaveštenja od stane Fejsbuka.

Svi ovi linkovi i poruke su načini da se dođe do vaših podataka.

 

@ninineavanture Hitno obaveštenje. Ako su vam PALI Fejsbuk i Instagram obratite pažnju. #balkantiktok #srbija #srbijatiktok #ninakaze ♬ original sound - NinaTralala

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading