ZBOG TOGA SAM HITLER I NAJGORI U REGIONU: Vučić: Najgori sam jer nećemo da budemo sluge nikom drugom

Autor:

Vesti

04.03.2024

09:35

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

On je u video poruci na instagram profilu "buducnostsrbijeav" napisao da je dovoljno je da pogledate i pročitate one medije iz regiona za koje znate da Srbiji nikada nikakvo dobro nisu poželeli.

ZBOG TOGA SAM HITLER I NAJGORI U REGIONU: Vučić: Najgori sam jer nećemo da budemo sluge nikom drugom

Foto: ST/Vladimir Lukić

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je da su ga mediji u regionu proglasili najgorim nakon njegovog govora održanog u nedelju u Hali Šumice. On ističe da su reakcije medija pokazale njihovu nastrojenost prema Srbiji i srpskom narodu.

On je u video poruci na instagram profilu "buducnostsrbijeav" napisao da je dovoljno je da pogledate i pročitate one medije iz regiona za koje znate da Srbiji nikada nikakvo dobro nisu poželeli.

- Jutros dok gledam novine, gledam izveštaje sa portala koje su mi pripremili saradnici, uočio sam jednu dobru stvar koja više od svega što sam sam izgovorio, govori o situaciji u kojoj se nalazimo. Od prištinskih medija, naravno gotovo svih ekstremističkih nastrojenih prema Srbiji i srpskom narodu, do ekstremnih islamističkih medija iz Sarajeva, do mnogih drugih, svi su kao oparen skočili, samo zbog toga što sam sinoć govorio u Hali Šumice, i zbog dve stvari, zbog ubrzanog napretka Beograda i Srbije, zbog onoga što sam rekao činjenice o platama u regionu gde je Srbija danas prva, u regionu po visini plata, ali i zbog toga što sam rekao da Beograd koji se uvek hvali svojom kosmopolitskom dušom, jeste i srpski grad - rekao je Vučić.

Vučić ističe da političari koriste reči na javnim skupovima kako bi ubedili svoje pristalice, ali i predstavnike drugih političkih opcija da govore istinu. Međutim, naglašava da neretko, mnogo više od njih, neki drugi govore o sadržaju reči i o suštini onoga što je želeo da poruči.


Predsednik Srbije ističe da su mediji u regionu burno reagovali na njegov govor, ističući dve ključne stvari. Prva je ubrzani napredak Beograda i Srbije, dok je druga činjenica o visini plata u regionu, gde je Srbija danas prva. Ističe da su reakcije medija, od prištinskih do ekstremističkih i islamističkih, pokazale zgroženost zbog iznetih stavova.

Vučić je istakao da su ga mediji poput Gazete i Slobodne Bosne napali zbog izjave da neće da bude sluga nikom drugom osim svom narodu. Njegova izjava da neće dozvoliti da im se otme zemlja i da neće pristati na ulogu sluge izazvala je burne reakcije, pri čemu je čak i upoređen sa Hitlerom.

Na kraju, Vučić poziva građane Srbije da sami zaključe o reakcijama medija u regionu na njegov govor, ističući da su te reakcije pokazale pravo lice određenih medija i političkih namera.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (50)

Loading
Tanja

04.03.2024 09:48

Vucicu je bitno šta kaže i misli njegov narod o njemu i njegovim delima i trudu. Svakako se ne obazire na pisanije stranih medija.

Tanja

04.03.2024 09:51

Vucic svojim delima demantuje svaku besmislicu koju mediji iznose, neka pisu sta hoce, narod sve vidi .

Sanja

04.03.2024 09:52

Cak ni svojim lazima nisu mogli da uniste poverenje koje je Vucic svojim radom i trudom stekao u narodu!

Sanja

04.03.2024 09:53

Da se je do sada Vučić obazirao sta pišu strani mediji nista ne bi postigao. Ne dozvoljava da ga neka pisanja poremete, već radi i trudi se daljem.