SKANDALOZNO! Bajden izneo šokantne tvrdnje o Trampu i pozivu Rusiji da napadne NATO saveznike!

Autor:

Svet

16.02.2024

21:01

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Bajden osuđuje Putinov režim i kritikuje Trampa

SKANDALOZNO! Bajden izneo šokantne tvrdnje o Trampu i pozivu Rusiji da napadne NATO saveznike!

Foto: Tanjug/AP


Predsednik Džo Bajden oštro je osudio Putinov režim tokom obraćanja novinarima u Ruzvelt sobi, ističući smelost ruskog opozicionog lidera Alekseja Navaljnog. Bajden je istakao da je Navaljni bio hrabar i posvećen borbi za pravnu državu u Rusiji, te da je bio spreman da se suoči sa posledicama, čak i smrtonosnim ishodom.

Kritika Trampovih kontroverznih komentara

Bajden je kritikovao bivšeg predsednika Donalda Trampa zbog njegovih kontroverznih izjava o NATO saveznicima i Rusiji. Na konkretnu Trampovu izjavu da bi "podstakao" Rusiju da čini šta god želi ukoliko saveznici ne plate svoje obaveze, Bajden je reagovao sa oštrim osudama, ističući da su takve izjave neprihvatljive.

 

 


Navaljni kao simbol borbe protiv Putinovog režima

Bajden je istakao da je Navaljni bio glas istine, čak i dok je bio u zatvoru, te da je njegova hrabrost i principijelnost simbol borbe protiv režima Vladimira Putina. Predsednik je naglasio da je Navaljni verovao u pravedniju Rusiju, vrednu borbe i, nažalost, i smrti.

Posledice Navaljnog zatvaranja

Bajden je istakao da je pretnja posledicama u slučaju Navaljnog zatvaranja bila upućena Putinu još 2021. godine, nakon čega su sledile teške posledice po Rusiju. Predsednik je naglasio da su sankcije i gubici ruskih vojnika u Ukrajini samo deo tih posledica, te da se razmatraju i dalje opcije koje bi mogle biti preduzete.

Zabrinutost zbog odnosa sa NATO saveznicima

Bajden je takođe izrazio zabrinutost zbog odnosa SAD prema NATO saveznicima, ističući da je važno da SAD ostanu pouzdan partner. Kritikovao je odlaganje dodatnog finansiranja Ukrajinu od strane Kongresa i izrazio nadu da će Navaljnov slučaj pokrenuti akciju za rešavanje ovog pitanja.

Na kraju, Bajden je istakao da je Navaljni bio simbol hrabrosti i istine, te da je važno da njegova smrt ne ostane nekažnjena.

 

 

(Dejli Mejl)

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

 

Komentari (0)

Loading