"DOĆI ĆE TAJ DAN" Sestra Kim Džong Una izrazila nadu u prijateljstvo sa OVOM državom

Autor:

Svet

15.02.2024

15:52

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Kišida je intenzivirao napore da se sastane sa severnokorejskim liderom.

"DOĆI ĆE TAJ DAN" Sestra Kim Džong Una izrazila nadu u prijateljstvo sa OVOM državom

Foto: Profimedia

Kim Jo Džong, uticajna sestra severnokorejskog lidera, Kim Džong Una, rekla je da nema razloga da njena zemlja i Japan nemaju bliže veze i da će možda doći dan kada će japanski premijer, Fumio Kišida, posetiti Pjongjang, prenela je državna novinska agencija KCNA.

Kimova je izjavila da bi se nedavni Kišidini komentari, ako im je cilj unapređenje odnosa dve zemlje, mogli smatrati pozitivnim.

Kišida je intenzivirao napore da se sastane sa severnokorejskim liderom u vreme kada spasava svoju uzdrmanu premijersku poziciju.

Foto: Tanjug/AP

 

On se založio za održavanje samita sa Kimom da bi obezbedio oslobađanje japanskih državljana koje je Severna Koreja otela pre nekoliko decenija, tvrde izvori u Vašingtonu i Tokiju upoznati sa diplomatskim razgovorima, preneo je "Fajnenšel tajms".

Izvori, koji navode da se kontakti odvijaju putem kanala u Pekingu, kažu da ti napori još nisu urodili plodom, pošto je Kim do sada odbijao da sarađuje u vezi sa pitanjem otetih.

Podsetimo, Severna Koreja je juče ispalila nekoliko krstarećih raketa u Japansko more, saopštila je južnokorejska vojska.

Vojska Južne Koreje je saopštila da je pojačala nadzor i da prati aktivnosti Severne Koreje.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading