SAD JE STVARNO KRAJ: Kim Džong napravio korak koji vodi SVE U PROPAST!

Autor:

Svet

23.01.2024

16:06

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Građani Severne Koreje odavno žive u konstantnoj tenziji ali poslednji potez Vrhovnog vođe može da znači samo jedno

SAD JE STVARNO KRAJ: Kim Džong napravio korak koji vodi SVE U PROPAST!

Foto: Printscreen/Youtube/The Telegraph

Ako je i bilo dovoljno ludog optimiste da posle poslednjih poteza Severne i Južne Koreje jedne prema drugoj u poslednje vreme veruje da se samo radi o "vrućim glavama", sada je i on digao ruke od mirnodopskog života.

Pjongjang je upravo napravio simboličan a u isti mah i jezivo opasan gest kada je na predlog, čitajte zahtev vođe Kim Džong Una srušio spomenik mira dveju zemalja.

Spomenik koji je do danas simbolizovao cilj pomirenja dve Koreje više ne postoji.

Što je u neku ruku i očekivan potez posle namere Kima da promeni Ustav i Južnu Koreju zvanično preimenuje u "neprijatelja broj jedan" za Severnu Koreju.

Satelitski snimci Pjongjanga pokazuju da spomenik, luk koji simbolizuje nadu u korejsko ujedinjenje, više ne postoji, prenosi NK News, portal koji prati Severnu Koreju.

Tridesetak metara visok spomenik je izgrađen nakon međukorejskog skupa održanog 2000. godine.

Kim ga je sredinom januara nazvao "trnom u oku" na sednici skupštine na kojoj je naredio izmenu ustava kako bi se Južna Koreja u tom dokumentu proglasila nepromenjivim "glavnim neprijateljem".  

Tenzije između dveju Koreja narasle su nakon intenzivnih vojnih manevara Južne Koreje i SAD, nakon što je Severna Koreja testirala oružje i najavila da se sprema na "nuklearni rat" s neprijateljima. 

Južnokorejski predsednik Jun Suk Jeol, na vlasti od 2022., zauzeo je tvrd stav prema Severnoj Koreji, pozivajući na žestoke odgovore na njene vojne manevre. 

Severna Koreja je pak obećala da će "zbrisati" Južnu ako je ona napadne zajedno s američkim snagama.

Dakle, ni na tom području sveta više nema govora o miru. Kakav početak 2024. godine, zar ne?

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading