AMERIKA JE PIRATSKA ZEMLJA, KRADE NAFTU I HRANU OD DRUGIH: Kim Džong Un žestoko provocirao Bajdena

Autor:

Svet

29.01.2024

15:44

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Lider Severne Koreje nije se oglasio puna dva dana, a onda je morao da podseti Vašington ko mu je pravi neprijatelj

AMERIKA JE PIRATSKA ZEMLJA, KRADE NAFTU I HRANU OD DRUGIH: Kim Džong Un žestoko provocirao Bajdena

Foto: Tanjug/AP

Severna Koreja nazvala je danas Sjedinjene Američke Države "piratskom zemljom" i optužila je za "eksproprijaciju iranske nafte", a zaplenu američkog tankera Sveti Nikola ocenila kao kaznu Irana za Vašington.

Severnokorejska Centralna novinska agencija (KCNA) u saopštenju objavljenom nakon što je Iran zadržao američki tanker Sveti Nikola, podsetila je na nekoliko incidenata u kojim su SAD plenile iransku naftu, kao što je onaj sa tankerom koji je krenuo ka Venecueli 2020. godine KCNA poseća i na događaj iz 2021. godine, kada je tanker prodavao naftu u vodama UAE 2021. godine.

U saopštenju se SAD optužuju i za "krađu nafte i hrane iz Sirije 2023. godine", prenosi Tass.

Ističe se da se zaplena američkog tankera Svet Nikola može posmatrati kao "normalna kazna za SAD, modernu piratsku državu, koja je osnovana i napredovala kroz agresiju i pljačku".

Kaže se i da Vašington "ne okleva da počini gnusni zločin i pljačka resurse drugih država kad god joj se prohte".

"Sjedinjene Države, koje su oduvek posezale za pljačkom, uhvacene su u sramotnom činu početkom godine. Potpuno je prirodno da se razbojničke SAD suoče sa pravdom za svoja zlodela", navodi se u saopštenju severnokorejske novinske agencije.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading