PUTIN NAM JE NAJVEĆI PRIJATELJ, JEDVA ČEKAMO DA DOĐE: Vođa ove države gori od želje da ugosti PREDSEDNIKA RUSIJE

Autor:

Svet

21.01.2024

13:47

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Ne radi se o lideru Belorusije Aleksandru Lukašenku

PUTIN NAM JE NAJVEĆI PRIJATELJ, JEDVA ČEKAMO DA DOĐE: Vođa ove države gori od želje da ugosti PREDSEDNIKA RUSIJE

Foto: Tanjug/AP

Zvanični Pjongjang spreman je da predsedniku Rusije Vladimiru Putinu priredi srdačan doček ukoliko on želi da dođe u posetu, saopštilo je danas Ministarstvo spoljnih poslova Severne Koreje.

Kako je prenela severnokorejska centralna novinska agencija KCNA, u saopštenju o poseti ministarke spoljnih poslova Severne Koreje Moskvi, navedeno je da je Severna Koreja "spremna da sa najvećom iskrenošću pozdravi najbližeg prijatelja korejskog naroda".

Ministarka spoljnih poslova Severne Koreje Čoe Son Hui posetila je ranije ove nedelje Moskvu i razgovarala sa ruskim ministrom spoljnih poslova Sergejem Lavrovim, a šefovi diplomatija su se sastali i sa predsednikom Rusije Vladimirom Putinom, kome je severnokorejska ministarska lično prenela da ima otvoren poziv da poseti Severnu Koreju.

Portparol ruskog predsednika Dmitrij Peskov potvrdio je ranije da se diplomatskim kanalima usaglašavaju datumi moguce Putinove posete Severnoj Koreji, navodi TASS.

Ruski ministar spoljnih poslova boravio je u zvaničnoj poseti Pjongjangu u oktobru prošle godine, povodom obeležavanja 75 godina od uspostavljanja diplomatskih odnosa između Rusije i Severne Koreje, a Lavrova je tada primio severnokorejski lider Kim Džong Un.

Kim Džong Un je boravio u poseti Rusiji od 12. do 15. septembra 2023. godine, a 13. septembra je na kosmodromu Vostočni razgovarao i sa ruskim predsednikom Vladimirom Putinom.

Odnosi dve zemlje nikada nisu bili bolji, baš kao ni njenih lidera, tako da je Kim Džong Un sada u očima Putina rame uz rame sa Aleksandrom Lukašenkom, liderom Belorusije.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading