ONI SU NAŠE KOMŠIJE I PRAVI PRIJATELJ: Kim Džong Un sija od sreće, ovako nešto ni u snu nije očekivao da će čuti

Autor:

Svet

15.01.2024

15:21

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Lider Severne Koreje ima dosta razloga za zadovoljstvo

ONI SU NAŠE KOMŠIJE I PRAVI PRIJATELJ: Kim Džong Un sija od sreće, ovako nešto ni u snu nije očekivao da će čuti

Foto: Tanjug/AP

Rusija će razvijati veze sa Severnom Korejom u svim oblastima sprovodeći sporazume koje su u septembru postigli lideri dve zemlje, Vladimir Putin i Kim Džong Un, saopšteno je danas iz Kremlja uoči predstojećeg susreta ministara spoljnih poslova dve zemlje u Moskvi.

U izveštaju severnokorejske državne novinske agencije KCNA, navodi se da je severnokorejski ministar spoljnih poslova Šoe Son Hui stigao u nedelju u Moskvu radi razgovora sa šefom ruske diplomatije Sergejem Lavrovim s ciljem da se unaprede i dodatno prodube ekonomske, političke i vojne veze dve zemlje, prenosi Rojters.

Analitičari su ukazali da Moskva sve više vrednuje veze sa Severnom Korejom, uporedo sa jačanjem međunarodne izolacije Rusije zbog rata u Ukrajini.

Odnosi zvaničnog Pjongjanga sa Rusijom nisu uvek bili dobri kao što su bili tokom SSSR, ali Severna Koreja ima koristi od potrebe zvanične Moskve da sklapa nova prijateljstva u svetu.

"Severna Koreja je naš najbliži sused i partner sa kojim razvijamo i nameravamo dalje da razvijamo partnerstvo u svim oblastima", rekao je portparol Kremlja Dmitrij Peskov.

Tokom posete severnokorejskog ministra spoljnih poslova Šoe Son Huija razgovaraće se i o sporazumima koje je severnokorejski lider Kim Džong Un sklopio sa Putinom koji je obećao da će Rusija pomoći zvaničnom Pjongjangu u izgradnji satelita, rekao je Peskov.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading