NAJMISTERIOZNIJI SVETSKI LIDER DANAS PUNI 40 GODINA? Sjedinjene Države raskrinkale dobro čuvanu tajnu Kim Džong Una

Autor:

Svet

08.01.2024

11:34

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Veruje se da je Kimov rođendan 8. januara, iako njegov tajni režim nikada nije potvrdio datum.

NAJMISTERIOZNIJI SVETSKI LIDER DANAS PUNI 40 GODINA? Sjedinjene Države raskrinkale dobro čuvanu tajnu Kim Džong Una

Foto: Tanjug/AP

Veruje se da je severnokorejski lider Kim Džong Un danas napunio 40 godina, ali državni mediji nastavili su višedecenijsko ćutanje o njegovom pravom datumu rođenja.

Veruje se da je Kimov rođendan 8. januara, iako njegov tajni režim nikada nije potvrdio datum. Vlada Sjedinjenih Američkih Država navodi Kimovu godinu rođenja kao 1984., čime je ove godine napunio 40 godina.

Datumi rođenja Kimovog oca i dede, koji su mu prethodili kao vladari, su državni praznici u autoritarnoj državi.

U međuvremenu, pretpostavljeni datum rođenja Kim Džong Una uvek je tiho prolazio bez pominjanja u medijima ili na kalendarima ove zemlje.

Najbliže što je Severna Koreja potvrdila bio je januar 2020. nakon što su vlasti priznale da je Kim primio rođendanske čestitke od tadašnjeg predsednika Sjedinjenih Američkih Država Donalda Trampa, iako nisu pomenuli tačan datum.

Ove godine, državna novinska agencija KCNA u ponedeljak je objavila da Kim posećuje farmu pilića sa svojom ćerkom i visokim zvaničnicima.

Južnokorejska obaveštajna agencija saopštila je ovog meseca da veruje da bi ćerka, poznata kao Ju-ae, mogla biti verovatna naslednica severnokorejskog lidera Kim Džong Una.

Kimova vlada je strogo sankcionisana zbog nuklearnog oružja i programa balističkih projektila u zemlji, kao i zbog kršenja ljudskih prava.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading