OPŠTI HAOS NA ULICAMA SOLUNA! Traktori blokirali grad - čeka li Grčku nemački i francuski scenario? (VIDEO)

Autor:

Svet

01.02.2024

20:41

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Njihovi traktori su zauzeli južni luku Međunarodnog izložbenog centra, dok su se poljoprivrednici iz različitih oblasti spajali na putevima koji vode ka Solunu.

OPŠTI HAOS NA ULICAMA SOLUNA! Traktori blokirali grad - čeka li Grčku nemački i francuski scenario? (VIDEO)

Foto: PresstvExtra

Danas je u Solunu započela 30. Međunarodna izložba poljoprivrede "Agrotika", a poljoprivrednici iz različitih oblasti severne Grčke su se okupili kako bi izneli svoje zahteve za jačanje poljoprivrednog sektora.

Njihovi traktori su zauzeli južni luku Međunarodnog izložbenog centra, dok su se poljoprivrednici iz različitih oblasti spajali na putevima koji vode ka Solunu, prenosi Tanjug.

Okupljanje i zahtevi poljoprivrednika

Poljoprivrednici iz okoline Lagade i Seresa zajedno su krenuli ka Ulici 26. oktobra, dok su farmeri iz Kufalije, Kilkisa i Janice stigli kroz zapadni ulaz. Učesnici skupa su takođe poljoprivrednici sa Halkidikija, pčelari iz Nikitija i ribari iz Mihanione. Ovo okupljanje predstavlja značajan korak za njihovo zajedničko delovanje i iznošenje zahteva za unapređenje sektora.

Protest poljoprivrednika u Briselu

Istog dana se održavao i protest poljoprivrednika u Briselu, gde je oko 1.000 farmera na traktorima blokiralo nekoliko centralnih ulica, posebno u blizini Evropske četvrti. Očekivali su se lideri EU na vanrednom sastanku Evropskog saveta, a protest je doveo do nereda, slučajeva požara i bacanja kamenja. Saobraćaj u Briselu je bio otežan zbog ovog protesta.

Ova istovremena okupljanja poljoprivrednika u Grčkoj i Belgiji ukazuju na globalnu važnost i angažovanost poljoprivrednika u borbi za svoja prava i unapređenje položaja poljoprivrednog sektora.

(Tanjug)

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

 

Komentari (0)

Loading