PONOVO PROTESTI! Građani u očaju, blokiran centar prestonice, od države se traži SAMO JEDNO

Autor:

Svet

19.01.2024

13:58

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Samo im je ovo trebalo

PONOVO PROTESTI! Građani u očaju, blokiran centar prestonice, od države se traži SAMO JEDNO

Foto: youtube.com/forbes

U Berlinu je danas se nastavlja protest vozača, započet u četvrtak, koji zahtevaju sniženje cena putarina i taksi na emisiju ugljen-dioksida, bolju infrastrukturu za profesionalne vozače i pravednu konkurenciju između nemačkih i stranih vozača.

Ranije jutros, policija je za Bild potvrdila da se kod Brandenburške kapije okupilo 620 kamiona i 150 traktora, dok se očekuje da oko 1.500 vozila blokira puteve oko Berlina.

Povodom poljoprivrednog i prehrambenog sajma "Zelene nedelje" u Berlinu, poljoprivrednici su takođe registrovali nove proteste zbog smanjenja subvencija, i na tom protestu se u glavnom gradu Nemačke očekuje oko 200 traktora, piše "Bild".

Berlinci se još jednom suočavaju sa velikim prekidima u saobraćaju koje izazivaju kamioni, tegljači i traktori, dok se ne očekuje da će se protesti vozača završiti pre večeri.

Što se mašinovođa tiče, oni su svoj blok protesta okončali prošle nedelje, što ne znači da ih neće obnoviti ako ponovo masovno ustanu poljoprivrednici.

Ovi protesti jako su teško pali danas Berlincima i iz razloga što je jako hladno i na ulicama širom grada zadržao se led na betonu.

Usled jakog snega koji je tek pre nekoliko sati prestao da pada, teško je koračati Berlinom i poslove obavljati peške.

Prema poslednjim izveštajima meteorologa, očekuje se da će u svim delovima Nemačke sneg i mećava početi da slabe do kraja dana, ali hladno, zapravo ledeno vreme će se zadržati do ponedeljka.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading