OVAKO U BRISELU DISCIPLINUJU DEMONSTRANTE! Bodljikava žica na sve strane, a u Srbiji... (VIDEO)

Autor:

Svet

31.01.2024

12:36

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Samo da podsetimo, da su u Srbiji protestvovali i poljoprivrednici i pristalice Srbije protiv nasilja, kao i da su ti protesti znali da budu i nasilni, pa našoj državi nije padalo na pamet da postavlja bodljikavu žicu.

OVAKO U BRISELU DISCIPLINUJU DEMONSTRANTE! Bodljikava žica na sve strane, a u Srbiji... (VIDEO)

Foto: Printscreen

U Belgiji se ovih dana održavaju veliki protesti poljoprivrednika, a mi imamo priliku da vidimo kako oni disiplinuju demonstrante.

 

 

Naime, na snimku do kojeg smo došli, lepo se vidi da su oko najbitnijih evropskih institucija postavili bodljikavu žicu.

Samo da podsetimo, da su u Srbiji prostvovali i poljoprivrednici i pristalice Srbije protiv nasilja, kao i da su ti protesti znali da budu i nasilni, pa našoj državi nije padalo na pamet da postavlja bodljikavu žicu.

Inače, belgijski poljoprivrednici, koji traže ustupke vlade kako bi obezbedili bolje cene za svoje proizvode i smanjenje birokratije potrebne za obavljanje posla, blokirali su danas glavne puteve širom zemlje u pokušaju da poremete trgovinu u glavnim lukama.

Nekoliko stotina traktora je tokom skupova, koji se održavaju četvrti dan i deo su poljoprivrednih protesta širom Evropske unije, zakrčilo saobraćaj širom Belgije, zemlje od 11,5 miliona stanovnika.

Zbog protesta poljoprivrednika više stotina hiljada Belgijanaca suočava se sa problemima u transportu, koji su uticali na njihov dolazak na posao, a nekima su otkazani pregledi kod lekara.

Poljoprivrednici planiraju da u četvrtak protestuju ispred sedišta EU tokom samita lidera vlada. Vlada belgijanskog premijera Aleksandera De Kroa oprezno se odnosi prema protestima, koji su uglavnom bili mirni, uprkos neprijatnostima koje izazivaju, prenosi AP.

On je istakao da se poljoprivrednici suočavaju sa ogromnim izazovima, među kojima su prilagođavanje klimatskim promenama i borba protiv zagađenja životne sredine. De Kro, čija zemlja trenutno predsedava Savetom EU, naveo je da će se baviti pitanjem poljoprivrednika tokom samita lidera u četrvtak, tokom kojeg će glavno pitanje biti obezbeđivanje finansijske pomoći Ukrajini.

Bonus video

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading