RAZNET KONVOJ RUSKIH OKLOPNIH VOZILA KOD SINKOVKE: Užasavajući snimci - uvučeni u zasedu, Ukrajinci tukli po njima sa svih strana! (VIDEO)

Autor:

Svet

30.01.2024

23:27

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Stravičan trenutak sukoba između ruskih oklopnih vozila i ukrajinskih snaga snimljen je iz vazduha kada je izviđački dron zabeležio užasavajući incident u blizini sela Sinkovka, nedaleko od strateški važnog grada Kupjanska.

RAZNET KONVOJ RUSKIH OKLOPNIH VOZILA KOD SINKOVKE: Užasavajući snimci - uvučeni u zasedu, Ukrajinci tukli po njima sa svih strana! (VIDEO)

Foto: Printscreen/https://twitter.com/Pluton45873221

Članovi ukrajinske 30. mehanizovane brigade Oružanih snaga Ukrajine čekali su u zasedi, skriveni u okolini sela, kad su dva ruska tenka i dva oklopna transportera naišla na njih.

 

 

Na zatrašujućem snimku drona, koji je ministarstvo odbrane Ukrajine podelilo na društvenim mrežama, vidljivo je kako kolona vozila prolazi kroz miniranu zonu prepunu ostataka vojne opreme pogođene tokom prethodnih ofanziva u Harkovskoj oblasti.

Vodeći tenk, koji se probija kroz šipražje, pogođen je protivtenkovskom raketom i eksplodira. Ostala ruska vozila pokušavaju da se povuku, ali su Ukrajinci brzo osujetili taj plan tako što su dronom pogodili poslednji oklopni transporter u koloni.

Na snimku se takođe vidi kako vojnici izlaze iz pogođenog vozila i beže prema obližnjem drvoredu.

Dva preostala oklopna vozila očajnički pokušavaju da pobegnu iz zasede, ali upadaju u minsko polje i eksplodiraju. Tada su Ukrajinci aktivirali kasetnu municiju. Nažalost, nije jasno koliko je tačno boraca ubijeno ili ranjeno tokom ovog incidenta.

 

 

"Tipičan dan za ruske okupatore u Ukrajini", napisalo je ukrajinsko ministarstvo odbrane u saopštenju.

Prema rečima ukrajinskih vojnih blogera, scena je zabeležena sredinom decembra. Moskva nastoji da se približi Kupjansku i ostvari napredak duž linije fronta, ali do sada nije uspela značajnije da probije odbranu Ukrajine.

Vredno je napomenuti da je isti izviđački dron nedavno zabeležio i pojedinačne herojske akcije ruskih vojnika, poput situacije u kojoj se jedan vojnik sam obračunao sa petoricom protivnika koristeći ručne bombe. Ova bitka, prema tvrdnjama, odigrala se kod Avdijivke, gde su borci 9. brigade uspešno savladali neprijateljske snage, prenosi Njujork Post.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading