IZVIĐAČKI DRON USNIMIO UNAKRSNU VATRU BORBENIH VOZILA! Ruski tenk upao u zasedu dva Bredlija: Nemilosrdno PUCAJU na njega, otporan je na SVE! (VIDEO)

Autor:

Svet

19.01.2024

15:32

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Tenk je zahvaljujući dobrom oklopu izdržao veliki broj direktnih pogodaka iz topova kalibra 25 mm i dugo se opirao protivniku pokušavajući da nađe zaklon.

IZVIĐAČKI DRON USNIMIO UNAKRSNU VATRU BORBENIH VOZILA! Ruski tenk upao u zasedu dva Bredlija: Nemilosrdno PUCAJU na njega, otporan je na SVE! (VIDEO)

Foto: Printscreen/x/@Pluton45873221

Ministarstvo odbrane Ukrajine objavilo je snimak na kome se navodno vidi kako američko oklopno vozilo "Bredli" uništava ruski tenk T-90M.

Na snimku, koji je izviđački dron navodno zabeležio kod sela Stepovoje nadomak Avdijivke, vidi se kako se T-90 našao pod unakrsnom vatrom dva borbena vozila pešadije.

Tenk je zahvaljujući dobrom oklopu izdržao veliki broj direktnih pogodaka iz topova kalibra 25 mm i dugo se opirao protivniku pokušavajući da nađe zaklon, međutim, posada je prema navodima vojnih blogera na kraju morala da se evakuiše, prenosi Kurir.

Portal Top war navodi da su na početku bitke na tenku oštećeni uređaji za osmatranje što je sprečilo posadu da vodi ciljanu vatru. Bredli je nastavio da puca na T-90M nakon čega su na tenku aktivirani sistem za ometanje i dinamički blokovi oklopa. Pokušaji posade da naciljaju i uzvrate udarac bili su neuspešni, a otkazao je i mehanizam rotacije kupole što je na kraju dovelo do nekontrolisanog okretanja.

Vozač je međutim uspeo da tenk usmeri dalje od mesta sukoba nakon čega je rusko vozilo udarilo u drvo i stalo. Tada ga je ukrajinski dron kamikaza napao odozgo, ali ni to nije bilo dovoljno da se tenk uništi.

T-90M je oštećen i izašao je iz bitke, ali je posada ostala netaknuta dok samo borbeno vozilo, iako je pretrpelo mnogo oštećenja, verovatno može biti obnovljeno jer municija nije eksplodirala.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

 

Komentari (0)

Loading