OTKRIVEN PUTINOV TAJNI ''ŠTEK'' U KARELIJI: Ovako izgleda raskošno imanje lidera Rusije na granici sa Finskom - okovano je žicom, a čuva ga moćni Pancir S1! (VIDEO)

Autor:

Svet

30.01.2024

18:27

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Predsednik Rusije Vladimir Putin je navodno preuzeo kontrolu nad delom nacionalnog parka u republici Kareliji, severozapadnom delu Rusije duž granice sa Finskom, kako bi proširio svoju luksuznu daču.

OTKRIVEN PUTINOV TAJNI ''ŠTEK'' U KARELIJI: Ovako izgleda raskošno imanje lidera Rusije na granici sa Finskom - okovano je žicom, a čuva ga moćni Pancir S1! (VIDEO)

Foto: Tanjug/Ap

Istražitelji iz Centra za dosije otkrili su da je na teritoriji dače izgrađen nasip, a na njemu postavljen protivvazdušni sistem Pancir-S1.

Iako je Putinova rezidencija u Kareliji poznata od 2016. godine, javnosti do sada nisu bili dostupni detaljni uvidi u enterijer. Istražitelji Centra za dosije uspeli su pristupiti unutrašnjosti obnovljenog prostora nakon deset godina izgradnje.

- Tajna rezidencija ruskog predsednika sve više prelazi granice zaštićenih područja, obuhvatajući površinu jednaku dvema kneževinama Monaka - izjavio je Anton Geraščenko, savetnik ministra unutrašnjih poslova Ukrajine, putem društvene mreže X.

 

 

Respektabilni vodopad Marjalahti, visok četiri metra, koji bi trebalo da bude deo nacionalnog parka, sada je ograničen bodljikavom žicom i 24-časovnim obezbeđenjem zbog izgradnje Putinove dače. Na teritoriji se nalaze i drugi objekti poput Ribarske kolibe, Štale i Baštenske kućice, svi izgrađeni u modernom stilu.

Međutim, prema novinarskim pretpostavkama, nasip u blizini jedne od kuća postavljen je nakon početka rata u Ukrajini i veruje se da služi kao osnova za protivvazdušni sistem Pancir-S1, namenjen Putinovoj ličnoj sigurnosti.

Priče o Putinovoj rezidenciji u Kareliji već su duže vreme tema spekulacija, ali tek sada istražitelji pružaju detaljan uvid u širenje ove luksuzne imovine koja, prema dokumentima, ima površinu od oko četiri kvadratna kilometra, obuhvatajući ograđene šume i uvale. Meštani tvrde da se Putin tamo pojavljuje najmanje jednom godišnje, obično nakon posete manastiru Valaam.

Ove informacije izazivaju zabrinutost među lokalnim stanovništvom i ekološkim aktivistima zbog uzurpacije prirodnih resursa i ograničenog pristupa zaštićenom području nacionalnog parka, prenosi Jutarnji list.

Pitanja o transparentnosti ovog projekta i odnosu prema ekološkim standardima postaju sve prisutnija, posebno u svetlu proširenja rezidencije na račun prirodnog okoliša.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading