OBOREN RUSKI PONOS! Ukrajinci pogodili avion vredan 40 MILIONA EVRA, Putin u neverici

Autor:

Svet

30.01.2024

11:11

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Sovjetski dvomotorni avion Su-34 oboren je iznad Luganska

OBOREN RUSKI PONOS! Ukrajinci pogodili avion vredan 40 MILIONA EVRA, Putin u neverici

Foto: youtube.com/motorizado

Ukrajinske oružane snage navodno su juče oborile avion Su-34, ponos ruske avijacije.

Obaranje se, kako se prenosi po društvenim mrežama, dogodilo u Luganskoj oblasti. Potom je informaciju potvrdio i portparol ukrajinske vojske.

"Sovjetski dvomotorni avion sa dva sedišta oboren je iznad oblasti Luganska", potvrdio je Andrij Kovaljov.

Ovaj avion vredan je više od 40 miliona evra i Rusi su se početkom prošle godine kleli u njega polažući nade da će biti "neustrašiv i efikasan".

U jedan od centara za obuku Vazdušno-kosmičkih snaga Rusije nedavno je isporučena partija bombardera Su-34 koji će se koristiti za masovnu obuku pilota da koriste avionske bombe sa univerzalnim modulima za planiranje i korekciju koje su se već pokazale na frontu u Ukrajini.

"To će omogućiti da se poveća broj pilota koji umeju da koriste pomenutu municiju i povećaće napade 'pametnim avionskim bombama' u zoni specijalne vojne operacije na ukrajinske vojne objekte", rekao je taj izvor, prenosi Sputnjik.

Očito da je Su-34 na vreme "pročitan" u Ukrajini odnosno da su oni znali kako da ga efikasno obore.

Predsednik Rusije Vladimir Putin sigurno neće dočekati ovu vest sa osmehom na licu budući da je i on verovao da je Su-34 "prava stvar". 

Bombarder Su-34 je namenjen za uništavanje kopnenih, površinskih i vazdušnih ciljeva u svako doba dana i u svim vremenskim uslovima.

Posadu aviona čine dve osobe. Bombarder može da nosi do 8.000 kg oružja na 12 spoljnih podvesnih nosača. U verziji NVO, Su-34 je dobio novo oružje. Takođe je poboljšana avionika letelice i njegove mogućnosti za izviđanje, navođenje i određivanje ciljeva.

 

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading