OTKRIVENO GDE JE NESTAO VLADIMIR! Političara izvukli iz zatvora, svi se pitali da li je UOPŠTE ŽIV, a sada je otkrivena NAJVEĆA TAJNA

Autor:

Svet

30.01.2024

11:56

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Javnost se poslednjih dana pitala šta se s njim događa, ali niko iz vlasti nije se udostojio odgovora. Sada je bar nešto poznato

OTKRIVENO GDE JE NESTAO VLADIMIR! Političara izvukli iz zatvora, svi se pitali da li je UOPŠTE ŽIV, a sada je otkrivena NAJVEĆA TAJNA

Foto: youtube.com/un watch

Ruski opozicioni političar Vladimir Kara-Murza prebačen je u novu kaznenu koloniju u Omskoj oblasti u Sibiru, gde je u najstrožoj izolaciji od drugih zatvorenika, piše "Nova Gazeta Evropa".

List navodi da je on svojoj advokatici Mariji Ajsmont napisao da je u kaznenu koloniju u Sibiru poslat jer nije ustao na vreme, što su, prema njegovim rečima, nadležni protumačili kao "zlonamerni prekršaj", prenosi Rojters.

On takođe tvrdi da je sada smešten u posebnu kaznenu ćeliju, koja je poznata pod ruskim inicijalima kao EPKT, gde vlada najstroži oblik izolacije od drugih zatvorenika.

Kara-Murza je naveo da je poenta nove kazne da mu "život ne bude sladak".

Kara-Murzina supruga, Jevgenija, juče je na društvenoj mreži X objavila da je on preseljen iz zatvora u Omsku, gde je boravio od septembra, ali njegovo boravište u tom trenutku nije bilo poznato.

Kara-Murza, koji pati od nervnog poremećaja nakon što je preživeo dva napada trovanjem, osuđen je prošlog aprila na 25 godina zatvora zbog izdaje i širenja "lažnih informacija" o ratu Rusije u Ukrajini.

On je negirao optužbe i uporedio postupak "sa staljinističkim suđenjima iz 1930-ih" godina.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading