STANOVI, AUTOMOBILI, GARAŽE... Centralna izborna komisija objavila podatke o Putinovoj imovini, evo šta sve poseduje predsednik Rusije!

Autor:

Svet

30.01.2024

16:20

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Prema podacima Centralne izborne komisije Rusije (CIK), Putinov ukupan prihod tokom proteklog šestogodišnjeg perioda iznosio je nešto više od 67 miliona rubalja, što je ekvivalentno nepunih 700.000 evra.

STANOVI, AUTOMOBILI, GARAŽE... Centralna izborna komisija objavila podatke o Putinovoj imovini, evo šta sve poseduje predsednik Rusije!

Foto: Tanjug/Ap, Shutterstock

Ruski predsednik poseduje stan od 77 kvadratnih metara i garažu od 18 kvadratnih metara u svom rodnom gradu Sankt Peterburgu. 

Takođe, Putin je vlasnik tri automobila - GAZ M21 proizveden 1960. godine, GAZ M21 proizveden 1965. godine, i "Lada Niva" proizvedena 2009. godine. Uz to, poseduje i auto-prikolicu "Skif" proizvedenu 1987. godine.

Njegova imovina uključuje i deset bankovnih računa sa više od 54 miliona rubalja, odnosno skoro 560.000 evra. Takođe, Putin je vlasnik 230 akcija PJSC banke iz Sankt Peterburga, čija se vrednost procenjuje na oko 25 evra.

Osim imovine u Sankt Peterburgu, Putin ima stan od 154 kvadratna metra u Moskvi, kao i parking od 18 kvadrata u Sankt Peterburgu, koje koristi na neodređeno vreme.

U ponedeljak je Centralna izborna komisija Rusije zvanično potvrdila da je Vladimir Putin registrovan kao jedan od kandidata na predstojećim predsedničkim izborima zakazanim za 17. mart ove godine.

Podsetimo, početkom novembra je objavljeno da će se aktuelni predsednik Rusije kandidovati na predstojećim predsedničkim izborima u martu 2024. godine, što bi mu omogućilo da ostane na vlasti do najmanje 2030. godine, prenela je agencija Rojters pozivajući se na šest neimenovanih izvora 

Putin je već na vlasti duže od bilo kojeg ruskog lidera od Jozefa Staljina, a Leonid Brežnjev je na vlasti bio 18 godina.

Diplomate ističu da nema ozbiljnog kandidata koji bi mogao da ugrozi Putinov reizbor, ako se ponovo kandiduje. 

Vladimira Putina podržava 80 odsto stanovnika i može da računa na podršku državnih medija, a gotovo i da nema opoziciju. Međutim, ruski predsednik ipak se suočava sa ozbiljnijim izazovima od bilo kog drugog lidera nakon Mihaila Gorbačova i raspada Sovjetskog saveza.

Ova objava dodatno naglašava transparentnost u vezi sa imovinom predsednika, pružajući građanima uvid u njegove finansijske aspekte tokom poslednjih šest godina. Sve ove informacije dolaze u trenutku kada se politička scena priprema za ključne izbore, a Putin izlazi pred birače sa jasnim pokazateljima svoje ekonomske situacije.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading