PUTINOVA ĆERKA ZARADILA 10 MILIONA DOLARA ZA SAMO TRI GODINE, A POSEDUJE I KUĆU: Ko je Marija Voroncova i zašto BAŠ SADA svi pričaju o njoj?

Autor:

Svet

17.01.2024

13:30

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Marija Voroncova radila je u periodu od 2019. do 2022. godine u Novoj medicinskoj kompaniji (NOMEKO) sa platom od 1.250 dolara a uspela je da zaradi daleko više

PUTINOVA ĆERKA ZARADILA 10 MILIONA DOLARA ZA SAMO TRI GODINE, A POSEDUJE I KUĆU: Ko je Marija Voroncova i zašto BAŠ SADA svi pričaju o njoj?

Foto: youtube.com

Najstarija ćerka ruskog predsjednika Vladimira Putina, Marija Voroncova, zaradila je 944 miliona rubalja (10,7 miliona dolara) kao radnica u Novoj medicinskoj kompaniji (NOMEKO) između 2019. i 2022. godine, objavio je tim opozicionog političara Alekseja Navaljnog u istraživačkom izveštaju od 15. januara.

Tim Navaljnog je naveo da je Voroncova, endokrinologinja po struci, počela da radi za NOMEKO kao suosnivač i član veća direktora 2019. godine.

Prema nalazima istrage, NOMEKO je najviše zaradio kroz saradnju sa ruskom kompanijom Sogaz, koja je delom u vlasništvu Jurija Kovalčuka, bliskog Putinovog saradnika i jednog od najbogatijih ljudi Rusije, piše Radio Slobodna Evropa.

Voroncova, uz platu i dividende u NOMEKO-u, mesečno prima platu od 110.000 rubalja (1.250 dolara) od državnog Univerziteta u Moskvi, u kojem se vodi kao zaposlena na Fakultetu fundamentalne medicine, navodi se u istrazi tima Navaljnog.

Republika

Foto: Tanjug/Ap

Predsednik Rusije Vladimir Putin

Aleksej Navaljni služi ukupno 19 godina u ruskom zatvoru zbog ekstremizma i drugih optužbi, ali njegov tim nastavlja rad i svoje nalaze objavljuje na internetu.

Raniji istražni izveštaj Current Timea o Sogazu je otkrio da Voroncova i njen drugi suprug, Jevgenij Nagorni, poseduju penthouse od 230 kvadrata u centru Moskve, koji se procenjuje na 800 miliona rubalja (više od devet miliona dolara).

Takođe, Voroncova poseduje kuću u blizini Moskve čija se vrednost procenjuje na 400 miliona rubalja.

Telegram kanal Mozhem obyasnit otkrio je u istrazi u aprilu 2023. da su firme Voroncove i Putinove najmlađe ćerke, Katarine Tihonove, zaradile više od 1,2 milijarde rubalja (13,6 miliona dolara) u 2022. godini.

Istraga Mozhema obyasnit takođe je otkrila da je godišnja zarada NOMEKO-a naglo porasla i dostigla 597 miliona rubalja (skoro 6,8 miliona dolara) nakon što se Voroncova pridružila firmi kao suosnivač i član njenog veća direktora, dok je u 2018. godini kompanija bila bez profita.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading