ŠTA ĆE NA OVO REĆI PUTIN? Načelnik Generalštaba EVROPSKE sile poručio zemljacima da budu spremni za RAT SA RUSIJOM!

Autor:

Svet

24.01.2024

15:14

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Sve je veći broj zvaničnika širom Evrope koji gotovo svakodnevno upozoravaju svoje stanovnike na ono što u nekoj varijanti može u budućnosti da se dogodi

ŠTA ĆE NA OVO REĆI PUTIN? Načelnik Generalštaba EVROPSKE sile poručio zemljacima da budu spremni za RAT SA RUSIJOM!

Foto: Tanjug/AP

Ljudi u Velikoj Britaniji treba da budu spremni da služe vojsku u slučaju rata sa Rusijom, upozorio je danas načelnik Genralštaba britanske vojske Patrik Sanders.

On je pozvao britanske vlasti da "mobilišu naciju" da se pripreme za rat sa Rusijom, u govoru na Međunarodnoj izložbi oklopnih vozila u Londonu, preneo je briselski portal Politiko.

Iako ne podržava regrutaciju, Sanders je naglasio potrebu za "promenom" u stavu britanske javnosti kako bi bila mentalno spremna za vojni sukob sa Rusijom.

Sandersov govor je usledio nakon što su prethodno drugi zapadni vojni lideri i najviši odbrambeni zvaničnici upozorili na rizik od velikog rata između Moskve i NATO.

Nakon napada na Ukrajinu, vlada predsednika Rusije Vladimira Putina pojačala je, kako navodi portal, ratnohuškačku retoriku protiv susednih zemalja, uključujuci Baltičke zemlje, koje su članice NATO i Moldaviju.

Prošle nedelje, nemački ministar odbrane Boris Pistorijus rekao je da je ruski napad na NATO moguc za pet do osam godina.

Holandski admiral Rob Bauer, visoki zvaničnik NATO, ranije je rekao da se vojni blok suočava sa "svetom koji je najopasniji tokom više decenija" i pozvao na "borbenu transformaciju NATO".

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading