''RUSIJA ŽIVI, IDE NARED I POBEDIĆE'' Južnoamerički lider izrazio divljenje Putinu: On je strateg, veliki lider Rusije i pobednik!

Autor:

Svet

30.01.2024

21:17

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Predsednik Venecuele, Nikolas Maduro, izrazio je snažnu podršku obeležavanju 80. godišnjice probijanja nacističke blokade Lenjingrada, ističući da ruski lider Vladimir Putin nastavlja hrabru borbu koju je nasledio od svojih predaka

''RUSIJA ŽIVI, IDE NARED I POBEDIĆE'' Južnoamerički lider izrazio divljenje Putinu: On je strateg, veliki lider Rusije i pobednik!

Foto: Tanjug/AP

U autorskoj emisiji "Sa Madurom plus" na TV kanalu "Venezolana de television", Maduro je opisao predsednika Putina kao strateškog vođu, uspešnog lidera i pobednika koji se ističe ne samo u Rusiji, već i širom sveta.

- Predsednik Putin je pre svega strateg, uspešan lider-pobednik, veliki lider Rusije i sveta i bori se za ono za što su se njegovi preci već borili - rekao je Maduro u autorskoj emisij na venecuelanskoj televiziji.

Maduro je naglasio da Putin nastavlja borbu za vrednosti za koje su se njegovi preci hrabro zalagali.

Maduro je izrazio nezadovoljstvo naslovima pojedinih medija koji su opisali događaj kao "okončanje blokade", tvrdeći da je to bila pobeda Crvene armije nad nacistima koji su pokušali osvojiti Lenjingrad. Podsetio je na istorijsku težinu blokade Lenjingrada, najduže u istoriji čovečanstva, tokom koje je milion stanovnika grada izgubilo život zbog gladi, hladnoće i metaka.

Venecuelanski lider je naglasio da je oslobođenje Lenjingrada imalo presudnu ulogu u konačnom zauzimanju Berlina, porazu Hitlera i slomu nacističke vlasti. Maduro je podvukao da je Sovjetski Savez imao ključan doprinos u oslobađanju čovečanstva od nacizma.

Maduro je istakao da je Hitlera podržavao imperijalizam kako bi izvršio invaziju na Sovjetski Savez, uz napomenu da je antisemitizmu tada odobravala i administracija u Vašingtonu. Posebno je naglasio ulogu Crvene armije i Sovjetskog Saveza u oslobađanju Jevreja iz koncentracionih logora, pružajući im prvo parče hleba nakon patnje, prenosi Sputnjik.

Na kraju, Maduro je izrazio potpunu solidarnost sa predsednikom Putinom, ističući lični gubitak koji je Putin pretrpeo tokom blokade Lenjingrada, gde je izgubio starijeg brata. Njegove reči su naišle na odobravanje i aplauz prisutnih u studiju, dok je poručio: "Rusija živi, ide napred i pobediće!", a njegove reči su propraćene gromoglasnim aplauzom publike u studiju.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading