PLANIRAN ATENTAT NA PREDSEDNIKA! Uhapšene 32 osobe, policija u poslednji čas OTKRILA JEZIVI PLAN

Autor:

Svet

23.01.2024

19:52

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Akcija je sprovedena, čini se, u poslednji čas

PLANIRAN ATENTAT NA PREDSEDNIKA! Uhapšene 32 osobe, policija u poslednji čas OTKRILA JEZIVI PLAN

Foto: Shutterstock

Čak 32 osobe uhapšene su u Venecueli zbog navodnog učešća u zaveri povodom atentata na predsednika država Nikolasa Madura.

Među 32 uhapšena lica, nalaze se uglavnom vojnici, ali ima i nekoliko političkih aktivista, pa i dva novinara, saopštila je kancelarija tužioca Tareka Vilijama Saba u Venecueli.

"Svi osumnjičenici su priznali ono što im se stavlja na teret i otkrili informacije o tim planovima", rečeno je medijima.

Maduro je tokom svoje nedeljne televizijske emisije koja se emituje ponedeljkom ovlastio ministra odbrane Vladimira Padrina, na kojeg je takođe planiran atentat, da degradira i izbaci osumnjičeno vojno osoblje iz nacionalnih oružanih snaga.

Maduro je optužio opoziciju da sarađuje sa Sjedinjenim Američkim Državama na potkopavanju njegove vladavine.

Madurova vlada optužila je "ekstremnu desnicu", kako naziva opoziciju, da prima potporu CIA-e i DEA-e.

Vlasti su takođe objavile snimak za koji tvrde da povezuje čelnicu opozicije Mariju Korinu Mačado sa zaverom u vezi sa navodnom likvidacijom Madura.

Državni tužilac Tarek Vilijam Sab rekao je da će uslediti još hapšenja.

Na konferenciji za štampu, ministar odbrane Vilijam Padrino otkrio da je višemesečna istraga o zaverama držana u tajnosti jer su otprilike u isto vreme trajali razgovori između Madura i SAD koji su rezultirali razmenom zatvorenika.

Maduro je obećao da će održati slobodne i poštene izbore 2024, međutim, glavnoj kandidatkinji opozicije Mariji Korini Mačado biće zabranjeno da se kandiduje zbog navodnih zločina, uključujući optužbe za korupciju i podržavanje američkih sankcija.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading