TO JE JEDNA OD NAJGLUPLJIH STVARI KOJE JE URADIO: Novi predsednik Argentine naljutio pola Južne Amerike, a sada ga ismeva i kolega iz komšiluka

Autor:

Svet

02.01.2024

14:09

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Havijer Milei malo kome je omiljen ovih dana a samo što je počeo da se bavi najvažnijim poslom u državi

TO JE JEDNA OD NAJGLUPLJIH STVARI KOJE JE URADIO: Novi predsednik Argentine naljutio pola Južne Amerike, a sada ga ismeva i kolega iz komšiluka

Foto: JUAN MABROMATA / AFP / Profimedia

Novi predsednik Argentine Havijer Milei pobrao je more kritika kako u svojoj zemlji tako i u čitavoj Južnoj Americi, otkako je izabran za ovu poziciju.

Prvo su ga napali Argentinci što će da zategne kaiš i ukine narodne banke. Potom ih je naljutio najavom uvođenja dolara umesto pezosa, pa i transformacijom posrnule argentinske privrede koja uključuje privatizaciju državnih industrija kako bi zemlja povećala izvoz i privukla investicije.

Zbog toga je narod izašao na ulice pred Novu godinu, posle čega su se redom javljali predsednici iz država Južne Amerike kritikujući Mileijevu nestručnost.

Poslednji u nizu, ali i najoštriji u kritikovanju je predsednik Venecuele Nikolas Maduro koji je šokiran Mileijevom odlukom da Argentina ne pristupi BRIKS-u.

Maduro ga je optužio da direktno radi protiv interesa Argentinaca.

"Isključujući Argentinu iz BRIKS-a on deluje protiv Argentinaca. Ovo je jedna od najnespretnijih i najglupljih stvari koje je Milei uradio protiv Argentine", rekao je Maduro.

Poručio je i kako će ovakva odluka predstavljati nazadak za argentinsku ekonomiju.

"Ovakva odluka vraća Argentinu u 19. vek”, ističe predsednik Venecuele.

Maduro je kritikovao i politički program novog predsednika Argentine.

"Na predsedničkim izborima u Argentini pobedio je krajnjedesničarski neofašizam - krajnja desnica sa kolonijalnim projektom za Argentinu, koja namerava da vodi neokolonijalni projekat širom Latinske Amerike i Kariba", poručio je Maduro.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading