TRAGEDIJA NA GRANICI SA SIRIJOM: Novi detalji brutalnog udara na vojnu bazu u Jordanu - među žrtvama napada dronom i pripadnica vojske SAD! (FOTO)

Autor:

Svet

29.01.2024

20:57

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

U stravičnom napadu dronom na vojnu bazu u Jordanu, tri vojnika su izgubila život, među kojima se nalazi i pripadnica američke vojske Kenedi Ladon Sanders.

TRAGEDIJA NA GRANICI SA SIRIJOM: Novi detalji brutalnog udara na vojnu bazu u Jordanu - među žrtvama napada dronom i pripadnica vojske SAD! (FOTO)

Foto: shutterstock,Printskrin/Youtube/Silja Pluton

Kenedi, koja potiče iz Vejkrosa u Džordžiji, postala je žrtva napada militantnih grupa koje podržava Iran na maloj ispostavi blizu granice sa Sirijom.

Porodica potvrđuje tragičnu vest, a poruka Šona Sandersa na Fejsbuku izražava zahvalnost na poštovanju prema Kenedi, dodajući da će njihova "Mančkin" nedostajati mnogima.

 

 

U znak tuge, zastave u Vejkrosu su spuštene na pola koplja, dok gradonačelnik Majkl-Anđelo Džejms planira održati počasnu službu nakon što telo preminule pripadnice vojske bude vraćeno kući, piše Njujork Post.

Napad na udaljenu vojnu bazu na severoistoku Jordana, koji se dogodio u subotu uveče, označio je prve američke žrtve u neprijateljskoj vatri u regionu od oktobra 7. kada su američke trupe stavljene u stanje pripravnosti nakon napada Hamasa na Izrael.

Ovaj napad dronom istovremeno predstavlja najsmrtonosniji napad na američke trupe na Bliskom istoku od strane ISIS-a 2019. godine, kada je bomba ubila četiri američka vojnika.

Predsednik Džozef Bajden brzo je okrivio Iran za napad i obećao je da će SAD odgovoriti na ovu tragičnu situaciju.

U napadu je povređeno 34 američka vojnika, neki od njih su u kritičnom stanju, uključujući pripadnike Nacionalne garde Arizone koji su bili raspoređeni u Jordanu od septembra.

Situacija izaziva veliku zabrinutost, a Sjedinjene Američke Države su već najavile odlučan odgovor na napad koji je odneo mlade živote hrabrih vojnika.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading