EKSPLOZIJE U TEL AVIVU: Hamas zapretio, Izrael u strahu

Autor:

Svet

29.01.2024

17:54

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Sirene za protivraketnu uzbunu oglasile su se popodne širom centralnog Izraela.

EKSPLOZIJE U TEL AVIVU: Hamas zapretio, Izrael u strahu

Foto: Tanjug/AP

Vojno krilo Hamasa, poznato kao Brigade Izadin Al-Kasam, izjavilo je danas da su ispalili raketnu vatru na Tel Aviv kao odgovor na izraelske vojne operacije u Pojasu Gaze. Ova akcija dolazi kao odgovor na "masakre civila od strane cionista", kako su naveli iz Brigade Izadin Al-Kasam.

Sirene za protivraketnu uzbunu oglasile su se popodne širom centralnog Izraela, a novinari su čuli udaljene eksplozije kako u Tel Avivu tako i u Jerusalimu.

Prema izveštaju Si-En-En (CNN), rakete su primećene kako se ispaljuju iz grada Kan Junis na jugu Pojasa Gaze. Većina sirena se čula južno i istočno od Tel Aviva, ali izraelska služba hitne pomoći nije odmah imala izveštaje o mogućim žrtvama u raketnoj vatri ispaljenoj na centralni Izrael.

Ova situacija predstavlja eskalaciju napetosti između Hamasa i Izraela, koja je već neko vreme prisutna u regionu.

Nakon napada, izraelske vlasti su osudile raketnu vatru i istakle su svoju odlučnost da zaštite svoje građane od bilo kakvih pretnji.

Takođe, ovo bombardovanje Tel Aviva podsetilo je građane Izraela na ranije sukobe i izazvalo je osećaj straha i nesigurnosti u regionu.

S obzirom na ove događaje, očekuje se da će međunarodna zajednica pažljivo pratiti situaciju i aktivno raditi na smirivanju napetosti između Hamasa i Izraela. Pitanje regionalne stabilnosti dodatno je naglašeno ovim događajem, te će pažnja sveta biti usmerena na rešavanje ovog konflikta na miran i diplomatski način.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading